به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از رشت، ابراهیم میثاق امروز در چهاردهمین جشنواره جهاد علمی که به همت سازمان بسیج دانشجویی استان گیلان در دانشگاه آزاد رشت برگزار شد، با بیان اینکه علم و اخلاق از هم جدا شدنی نیست، گفت: علم و اخلاق باید با هم ترکیب شود؛ چرا که عالمان بی اخلاق سلاح های کشتار جمعی میسازند.
وی با بیان این که چکار کنیم تا عالم با اخلاق باشیم، افزود: در نظام هستی چهار فصل وجود دارد که بعضی ها تک فصلی زندگی میکنند؛ اما چهار فصلی ها دارای زندگی پویا و با نشاط هستند.
استاد دانشگاههای تهران با اشاره به اینکه باید از زندگی کردن لذت ببریم، گفت: اولین عامل رضایت مندی از زندگی لذت است، فصل زندگی ما از زمستان شروع میشود، چون هرچه در فصل های گذشته تلاش کرده ایم، در زمستان از آنها استفاده میکنیم و لذت میبریم.
میثاق تصریح کرد: از 24 ساعت زندگی خود، از شغل و استراحت و خواب خود باید لذت ببریم؛ اما اگر همه اینها فقط برای لذت باشد به پوچی میرسیم.
وی تصریح کرد: انسان باید در طول زندگی خود به چهار چیز مهم لذت، پیشرفت، جایگاه و مرحله آخر به تولید برسد.
این استاد روانشناس افزود: اگز در کنار لذت پیشرفت نباشد، به بن بست میرسیم.
میثاق گفت: انسان باید در زندگی خود چهار پس انداز داشته باشد که ما فقط پس انداز اقتصادی را پس انداز میدانیم.
وی تصریح کرد: اگر چهار پس انداز عقلی، عاطفی، جسمانی و بعد اقتصادی داشته باشیم هیچوقت تنها نمی مانیم.
استاد دانشگاه با بیان این که عامل سوم رضایت مندی جایگاه و شانیت است، گفت: اگر با لذت به جایگاه مهمی نرسیم دچار شکست شده ایم.
میثاق افزود: چهارمین عامل که باعث رضایت مندی از زندگی ما میشود تولید است، در این زمان انسان از خود میراث بجا میگذارد، از قبیل نوشتن کتاب، ساخت مدرسه و مسجد که به بقاگرایی میرسد و آنجاست که به انگیزه ای که در زندگی اش داشته رسیده است.
وی تصریح کرد: در مسیر زندگی خود باید طوری برنامه ریزی داشته باشیم که به مرحله تولید برسیم.
استاد دانشگاه گفت: پدر و مادری که فرزند خلاق تربیت میکند و تحویل جامعه میدهد به مرحله تولید رسیده است و از خود باقیات و صالحات برجا گذاشته است.
میثاق در ادامه با بیان این که ما باید نخبه ای باشیم که به خود خدمت کنیم، گفت: ستاره های تک بعدی موفق های بدبخت هستند.
وی افزود: انسان نباید کج بعد باشد، کج بعدی باعث میشود، نگاه ما کاریکاتوری شود و مغز کار نکند و مغزی که تفکرش درست نباشد رشد نمیکند.
استاد دانشگاه گفت: باید سلول های مغز را با مطالعه و حفظ کردن قرآن رشد دهیم تا دچار کج مغزی نشویم.
میثاق با بیان اینکه نباید خود را مصرف کنیم، گفت: باید از جسم، عواطف و اندیشه خود استفاده درست کنیم.
وی با بیان اینکه شش فعالیت علمی، ورزشی، هنری، تخصصی، تفریحی و معنوی تمام ابعاد مغز را رشد میدهد، افزود: برای این که بخواهیم نخبه ای در خدمت جامعه باشیم باید جایگاه خود را در زندگی انتخاب کنیم و در آن جایگاه بدرخشیم.
استاد دانشگاه تصریح کرد: اکثر انسان ها نمیتوانند جایگاه خود را در زندگی انتخاب کنند، چرا که استعدادها و توان مندی های خود را نشناختند و اغلب مردم در شغل هایی که علاقه به آن ندارند مشغول هستند، به همین خاطر از زندگی خود لذت نمیبرند.
میثاق گفت: هر کس در جایگاه خود نباشد موفق نیست، نباید شغل را فقط برای کسب درآمد انتخاب کرد.
وی با بیان این که انسان ها چهار دسته هستند، گفت: انسان های فرصت ساز که خلاقیت و شهامت دارند، انسان های فرصت طلب که تحولی در زندگی آنها ایجاد نمیشود، انسان های فرصت پذیر که انسان های تنبلی هستند و انسان های فرصت سوز که انگل و احمق های جامعه هستند.
استاد دانشگاه گفت: انسان باید خلاق باشد، خداوند به انسان های ضعیف و بی همت کمک نمیکند.
میثاق خاطرنشان کرد: افراد تنبل همیشه طلب کار، ناسپاس و شایسته مرگ هستند.
لازم به ذکر است: در این جشنواره از فعالین علمی، مخترعین و نخبگان بسیجی تقدیر شد.