به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ایلام، شهر به نسبت هفته های پیشین، آرام تر شده است، هرچقدر که از اربعین بیشتر فاصله می گیریم میزان تردد زائرینی که مهران را به عنوان گذرگاه ورود به ایران یا خروج به عراق انتخاب کرده اند، کمتر می شود.
سوز سرمای هوا تا مغز استخوان هر جنبنده ای نفوذ می کند، همه در خود مچاله شده اند.
ایستگاه های صلواتی از مهران تا جاده حمیل که مرز میان ایلام و کرمانشاه است کرکره را بالا نگه داشته اند و به زائرین خدمات ارائه می دهند، تمام شهر ایلام از منزل پیرزن فقیر در محله حاشیه نشین بانبرز گرفته تا دانه درشت های شهر که درب خانه هایشان را برای اسکان و خدمات دهی به بیش از یک میلیون زائر، باز گذاشته اند، بیت الحسین (ع) شده است.
ادارات حمایتگر نیز تا بازگشت آخرین هوطنمان از عراق در حالت آماده باش به سر می برند.
می توان یکی از جلوه های شور حسینی در ایلام را در ابتدای خیابان رسالت، در زیرزمین یکی از مراکز اداری- تجاری به عنوان مکان طبخ غذای زائرین توسط دانشجویان دختر دید، زینبیونی که در سرمای صفر درجه و بدون هیچ وسیله گرمایشی، زمینه را برای سهولت سفر زائرین امام حسین (ع) فراهم کرده اند، تا عاشقان کربلا و مهمانان ابا عبدالله (ع) آب در دلشان تکان نخورد.
در حدود ۴۰ دانشجو به عنوان شیفت بعد از ظهر در آشپزخانه موقتی که آن را « شبکه» می نامیدند؛ حضور داشتند، با وجود آنکه دستانشان از شدت سرما کبود شده بود و عده ای نیز به علت سرماخوردگی، حال ندار و تب دار بودند لحظه ای از دوندگی و فعالیت باز نمی ایستادند، ۱۰۰۰ ساندویچ در گوشه ای انباشته شده بودند، برخی نیز بساط پخت عدس پلو را پهن کرده می کردند، هر کسی به کاری مشغول بود، تمام هم و غم این خادمین ۱۷ تا ۲۵ ساله فقط و فقط رفاه حال زوار بود.
زهرا رستمی، مسئول واحد خواهران قرارگاه مردمی پیاده روی اربعین زمان تفویض ماموریت به این قرارگاه را ۳۰ آبان عنوان کرد و گفت: کارگروه های فرهنگی، آشپزی، تدارکات، خدمات بهداشت، راهنمای زائرین و رسانه در این قرارگاه فعال شدند.
وی افزود: با توجه به شرایط پیش آمده، بخش راهنمایی زوار در واحد خواهران حذف شد.
مسئول واحد خواهران قرارگاه مردمی پیاده روی اربعین به جذب بیش از ۴۰۰ دانشجو به عنوان خادم در این قرارگاه اشاره کرد و یادآور شد: بیشترین داوطلبین در بخش آشپزی مشغول به خدمت شدند به گونه ای که دانشجویان ایلامی در مراکزی مانند شبکه اطلاع رسانی امام جواد (ع)، امور تربیتی، تالار پیوند و موسسه قرآنی ثقلین روزانه بیش از ده ها هزار پرس غذا از انواع ساندویچ و پوره تا غذاهای گرم را آماده می کردند.
رستمی با بیان اینکه ترافیک و تراکم در جاده مهران به ایلام امکان خدمات رسانی به خیل عاشقان اباعبدالله (ع) در روزهای پیشین را با مشکل مواجه کرده بود، خاطر نشان کرد: غذاها به سرعت توسط تیم پشتیبانی برادران به بالگردهای سپاه و از آنجا به مهران منتقل می کنند، مواد غذایی به گونه ای بسته بندی و آماده شده اند که مسافران بتوانند بدون پیاده شدن از خودروهایشان غذای خود را میل کنند.
وی به استقرار دانشجویان پزشکی، پیراپزشکی و پرستاری در پایانه و شهر مرزی مهران اشاره کرد و گفت: این خادمین نیز از سلامت زائرین با کنترل موکب ها، مواد غذایی، بازدید از اماکن مختلف جهت دفع زباله ها، توزیع ماسک، تشریح نکات بهداشتی، آموزش پیشگیری از عدم ابتلا به بیماری های ویروسی، عفونی و بهداشتی و غیره در تلاش هستند.
این دانشجو نخبه دانشگاه ایلام مسئولیت کارگروه فرهنگی را آماده سازی زیرساخت ها برای فضاسازی در حیطه اربعین و سبک زندگی عاشورایی عنوان کرد و ادامه داد: زمانی که این کارگروه وارد عرصه شد که موکب های شهر ایلام فضاسازی شده بودند بنابراین فعالیت این تیم به توزیع بروشورهای معرفتی- عقیدتی و نظرسنجی از زائرین محدود شد.
رستمی تشریح کرد: کارگروه رسانه نیز علاوه بر درج اخبار لحظه به لحظه از وقایع پیاده روی اربعین در سال ۹۴، فعال کردن گروه های مرتبط با موضوع مطروحه در محیط نرم افزارهای تلفن همراه، ارسال پیامک، تهیه عکس و فیلم به تولید مستند فاخر با حضور مستند سازان برتر کشور اقدام کرد.
در ادامه، نسرین علی شیروانی، استاد دانشگاه پیام نور ایلام که در حال پخت پلو و نظارت بر طبخ گوشت بود با دست به دانشجویان اشاره کرد و گفت: تمام خادمین با عشق آمده اند و از خدمت در دستگاه اهل بیت لذت می برند، بسیاری از بزرگوارانی که در این مکان حضور دارند امکان سفر به کربلا را داشتند اما مفید بودن وجودشان برای خدمتگذاری به زائرین امام حسین (ع) را لازم تر احساس کردند.
وی به اشتیاق طیف دانشجو با وجود محدودیت هایی که در خوابگاه ها اعمال می شود، سپری شدن ایام امتحانات، برودت هوا، کسالت برخی خادمین و غیره اشاره کرد و ادامه داد: روزانه بیش از ۱۰۰ دانشجو در اینجا حاظر می شوند و ساندویچ تولید می کنند، هر پنج ساعت یکبار شیفت کاری بچه ها تمام می شود و نیروهای تازه نفس می آیند، برخی از افراد ۲۴ ساعته در این مکان حاضر هستند و در شبانه روز بیش از دو ساعت استراحت نمی کنند.
این استاد دانشگاه از آماده نبودن بستر در دانشگاه ها برای تقویت بنیان های اعتقادی و معنوی دانشجویان گلایه کرد و گفت: طیف دانشجو در هر حال ثابت کرده است که در به اهتزاز در آوردن پرچم معنویت گرایی عقلایی پیشتاز است، اولین رسالت دانشگاه به عنوان کارخانه انسان سازی، تربیت روح جوانان است نه آنچه که به عنوان علم به خورد دانشجویان داده می شود که به درد زندگی شان نمی خورد.
علی شیروانی با مقایسه عنصر تعلیم و تهذیب در مرکز آموزش عالی در دهه ۷۰ نسبت به دهه ۹۰، ادامه داد: مسئولین دانشگاهی به نقطه ای از بی تفاوت گرایی رسیده اند که از زیر بار تربیت نسل های این مملکت شانه خالی می کنند و وظیفه خود را فراهم کردن زمینه برای رشد علمی و اعطای مدرک تشریح می کنند.
وی نقش بزرگان خانواده، جامعه علمی، اساتید، علما و فرهیختگان در تربیت نسل صالح را مهم اما کم رنگ شده عنوان کرد و گفت: بزرگان به خود آیند و از منابع فکری و تجربی عظیمی که در وجودشان نهفته است؛ استفاده کنند، در این سیر، وظیفه اساتید دانشگاهی خطیرتر است زیرا الگو دانشجویان هستند و در لابلای مباحث تخصصی خود می توانند اسلام، انقلاب، دین مداری، جریان شناسی و اصول اساسی اعتقادی- اجتماعی را به جوانان به صورت مستقیم و غیرمستقیم آموزش دهند.
این مسئول سامان دهی در شبکه اطلاع رسانی امام جواد (ع) از تلاش غرب برای دین ستیزی جوانان هشدار داد و خاطرنشان کرد: با توجه به سهل شدن زمینه پیدایش نسل جدید رسانه های اجتماعی، زیبا جلوه دادن مظاهر ضد دینی از سوی شیاطین، ساده تر شده است، لزوم بیدار شدن دانشگاه از خواب غرب زدگی، بیش از هر برهه ای احساس می شود.
منیره رضایی، مسئول خادمین دانشجو در بخش «شبکه اطلاع رسانی امام جواد (ع)» با اشاره به تجمیع دانشجویان برای تهیه غذای زائرین، گفت: بیش از ۱۰۰ دانشجو به صورت یکپارچه یا شیفتی وظیفه تهیه ساندویچ به سبک دانشجویی را برعهده گرفته اند.
وی آغاز به کار خادمین ستاد مردمی اربعین را از یک آبان و در بخش های سامان دهی، نیروسازی و طبقه بندی عنوان کرد و افزود: پس از دسته بندی افراد براساس توانمندی هایشان، پخت نذری برای زائرینی که در حال بازگشت به کشور هستند را در این زیرزمین آغاز کرده ایم به صورتی که در روزهای نخست بیش از ده ها هزار ساندویچ به صورت ۲۴ ساعته و بدون وقفه در این مکان آماده شد.
مسئول خادمین دانشجو در بخش شبکه، تصریح کرد: در هفته های گذشته بیش از یک تن سیب زمینی، بیش از ۲۰ کارتن تخم مرغ و ده ها کیلو خیارشور از هزینه نذورات مردمی که توسط ستاد اربعین و برخی اصناف تهیه شد به ساندویچ تبدیل می شد و به وسیله بالگرد به مهران و از آنجا به دست زواری که در ترافیک سنگین مهران به ایلام و ملکشاهی هستند، تقدیم می شد.
رضایی با تاکید بر این مطلب که بسیاری از دانشجویان از حضور در کلاس چشم پوشی کرده اند، تاکید کرد: هیچ وسیله گرمایشی در این زیرزمین وجود ندارد، با وجود اینکه تکرار پخت یک نوع غذا و بسته بندی آن خسته کننده است اما دانشجویان با عشق خود به ائمه اطهار، بیان اذکار، ختم صلوات، نوحه خوانی و ذکر مصیبت خاندان اهل بیت (س) به فضای موجود گرما می بخشند.
وی ادامه داد: بساط سفره امام حسین (ع) پهن شده است، هر کسی لیاقت حضور در پای این سفره را ندارد چه بسا افرادی بودند که قصد زیارت داشتند اما نه تنها نتوانستند پا در راه بگذارند بلکه از فضیلت خدمت نیز محروم ماندن.
یکی از دانشجویان خادم در شهر مهران محبت شیعیان به امام سومشان را غیر قابل وصف دانست و تاکید کرد: البته این علاقه مختص به اهل تشیع نیست و تمام آزادگانی که ماجرای کربلا و زندگی نامه آن امام همام را شنیده اند؛ دلداده ایشان می شوند.
وی با دعای وصال به محبوب برای کسانی که داغ زیارت امام حسین (ع) در وجودشان جاری است، گفت: حسرتی بالاتر از نظاره کردن عاشقانی که مانند پروانه به سوی نور می شتانبند؛ نیست.
این دانشجوی با تاکید بر اینکه تمام کسانی که به عنوان خادم در این عرصه حضور داشتند سنگ تمام گذاشتند، خاطر نشان کرد: هر کسی هر آنچه که داشت را بر طبق اخلاص گذاشته بود، یکی از زائرینی که از کربلا بازگشته بود نقل می کرد: یک کودک چهار ساله عراقی با تمام دلخوشی کودکانه اش که سه ورق چیپس بود به استقبال زائرین آمده بود، برخی از خانواده های عراقی در عین فقر و تنگ دستی تمام توانشان را برای پذیرایی از زائرین ایرانی صرف می کردند، ولو اگر این خدمت بوسیدن تاول های پای هوطنمانمان باشد.
وی ادامه داد: نیروهای نظامی و انتظامی عراق هوای ایرانی ها را داشتند، این موضوع به هموطنانمان دلگرمی می داد.
این خادم با تاکید بر این مطلب که بیشتر مردم عراق امنیت خود را مرهون حمایت فرزندان رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت الله خامنه ای می دانند، گفت: یکی از زوار لرستان تعریف می کرد: عکس رهبر بر چفیه ای که به دور شانه هایمان انداخته بودیم نقش بسته بود، بسیاری از مردم عراق با دیدن عکس مقام معظم رهبری می گفتند: ایشان تاج سر ما هستند، از اقتدا به این اولاد پیغمبر افتخار می کنیم، با تمام وجود به ایشان عشق می ورزیم... ما نیز از شنیدن این تعاریف به داشتن چنین ولی امری به خود بالیدیم.
وی به خاطره گویی یکی از خادمین مستقر در خیمه شهرداری تهران اشاره کرد و یادآور شد: به همراه چند نفر از دوستانمان به کربلا رفتیم، یکی از بچه ها لباسی به تن داشت که با تصویر سردار سلیمانی منقوش شده بود، پس از ورود به خاک عراق و قرارگیری در گیت های بازرسی، به محض آنکه فرمانده مرزبانی عراق عکس این سردار رشید اسلام را مشاهده کرد با احترام نظامی به ایشان ادای ادب کردند و به سمت ما آمد، پس از آنکه از ایرانی بودن ما مطمئن شد گفت: نیازی نیست مدارکتان را نشان بدهید، خاورمیانه در دست ژنرال های ایرانی است، عراق را خانه خود بدانید، سلام و تحیت مرا به مقام معظم رهبری برسانید و بگویید: «بالروح، بالدم، نفتیک یا قاعدنا خامنه ای» ( قسم به روح و خونم که حامی شما ای فرمانده خواهم بود).
ان شاالله که مسئولین کمک بیشتری بکنن که این تجمع میلیونی با نظم بیشتری برگزار بشه
از این گزارشا کاش بیشتر تهیه میشد
بازم متشکر