عباس سلیمی نمین در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، در حاشیه مناظره «نفوذ پس از برجام» گفت: در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری عدهای به دنبال احساسی کردن فضای دانشگاه هستند.
وی با بیان این مطلب که باید به شدت از ورود در این عرصه از سوی دانشجویان پایبند به انقلاب ممانعت صورت بگیرد، افزود: دانشجویانی که به آینده کشور اهمیت میدهند باید شدیدا از وارد شدن به فضای احساسی در برنامههای انتخاباتی در دانشگاه پرهیز کنند؛ زیرا افرادی به دنبال ایجاد این فضا هستند.
این محقق و پژوهشگر مسائل سیاسی با بیان این نکته که در برخی برنامههای تشکلهای دانشجویی، خصوصا در مناظرات رفتارهای تند و گاها غیر قابل قبول دیده میشود، تصریح کرد: در صورتی که دانشجویان انقلابی در برنامههای تشکلهای دانشجویی با حرفهای تند و رفتارهای غلط روبه رو شدند، به نحوی که تحمل فضا کار دشواری مینمود؛ به هیچ عنوان نباید تحریک شده و رفتاری احساسی را بروز دهند.
در فضای ورود افراد پر مسئله، دانشجویان از ایجاد فضای احساسی دوری کنند
این استاد دانشگاه به ورود برخی افراد پرمسئله در دانشگاه اشاره و تاکید کرد: اگر فضای دانشگاهی با ورود افراد پر مسئله دچار تشنج شود، بازهم در این فضا وظیفه دانشجویان بصیر و دارای درک مناسب این است که از ایجاد فضای احساسی جلوگیری و تلاش کنند، حرف های منطقی در میانه این گونه برنامهها مدیریت جلسه را بر عهده بگیرد.
سلیمی نمین ارائه موضعهای دانشجویان انقلابی و ارزشی در چارچوب قانون در برنامههای تشکلی دانشجویی را دارای اهمیت ارزیابی کرد و بیان داشت: در فضای برنامههایی که با کوچکترین جرقه در آن تنش ایجاد میشود تنها باید در چهارچوب قانون با مدعوین سخن گفت تا اجازه بهرمندی برخی جریانها از ایجاد فضای تنش در چنین برنامههایی داده نشود.
وی با انتقاد از دعوت برخی افراد به فضای دانشگاهی که جایگاهی برای سخن گفتن برای دانشجویان ندارند، خاطر نشان کرد: این سئوال همچنان باقی است که چرا در برخی فضاهای دانشگاهی دعوت از برخی افراد به هر قیمتی باید صورت بگیرد؟ اما باید گفت خوشبختانه این رفتارها از سوی قاطبه دانشجویان مورد استقبال قرار نمیگیرد.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران گسترش این گونه برنامهها را موجب نگرانی دانست و تاکید کرد: برخی در برگزاری این گونه برنامهها به دنبال این هستند تا به دانشجو بباورانند که عدهای در کشور مظلوم هستند و نمیتوانند حرف بزنند و از این طریق سوء استفادههای خود را به سرانجام برسانند.
این استاد دانشگاه با انتقاد از این جریان، گفت: این رفتار در حالی است که اصلا این گونه نیست و این افراد نه تنها امکانات را در اختیار دارند؛ بلکه رسانههای بسیار متنوع و گستردهای نیز در خدمت این جریانات میباشد؛ اما این تلاش را نیز دارند تا برای دریافت قدرت و در اختیار گرفتن تریبون بیشتر به نوعی مظلوم نمایی دست بزنند.
دانشجویان ناخواسته در پازل طراحی شده قرار نگیرند
سلیمی نمین یکی از اهداف برگزاری این جلسات را ایجاد فضای تشنج در دانشگاهها دانست و تصریح کرد: در چنین فضا و برنامه ریزی صورت گرفته دانشجویان نباید ناخواسته وارد پازلی که از پیش برایشان طراحی شده است قرار بگیرند و باید هوشمندانه با این اتفاق برخورد کنند.
وی معقول عمل کردن در فضای برنامههای دانشگاهی را بسیار مهم دانست و تاکید کرد: هوشمندی در فضای برنامههای دارای تنش در دانشگاه مقدمه معقول عمل کردن است و باید دانشجویان تلاش کنند تا به جای بازی خوردن به شکلی رفتار کنند که دامنه بهانه جویی را از طراحان این سناریو بگیرند.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران برگزاری برنامههای پرتنش دانشجویی تا هنگام انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری را در فضای دانشگاهی تکرار شدنی و ادامه دار دانست و متذکر شد: دانشجویان انقلابی و پایبند به نظام مراقب باشند، در این مدت اجازه بازی خوردن به خود و دیگر دانشجویان را ندهند و عقلانی این فضا را مدیریت کنند.
این استاد دانشگاه به تجربه خود از انتخابات مجلس ششم پرداخت و تصریح کرد: در انتخابات مجلس ششم نیز عدهای با همین جوسازیها به دنبال ایجاد تنش در میان جریانهای مختلف انقلاب بودند، به نحوی که خودشان پرچمی را در بیرون ستاد تبلیغاتی جریانی خاص به آتش کشیده بودند و با بیان این که به این ستاد از سوی جریان مقابل حمله شده است به نوعی مظلوم نمایی پرداختند که حقیقت نداشت.
سلیمی نمین این رفتارها از سوی برخی جریانهای کشور را نوعی تحریک جامعه دانست و بیان داشت: متاسفانه برخی در کشور هر کاری که بتواند به تحریک جامعه بی انجامد را انجام میدهند که باید با توجه به اتفاقات انتخابات سال 88 مردم بیدار بوده و اجازه سوء استفاده کردن برخی جریانات در انتخابات جاری در کشور را ندهند.
نفوذ عوامل فتنه در انتخابات جاری باید از مجاری قانونی پیگیری شود
وی در خصوص ورود عناصر نفوذی در انتخابات جاری، بیان داشت: این موضوع باید از طریق فیلترهای قانونی مورد پیگرد قرار بگیرد و صرف ادعای این که فردی در انتخابات عنصر نفوذی میباشد یا خیر نمیتوان در این خصوص ادعایی را مطرح کرد.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران سلیقهای عمل کردن افراد در انتخابات را رفتاری نادرست دانست و بیان داشت: در صورتی که بنا باشد هر کس به شکل سلیقهای نسبت به انتخابات رفتار کند، محل اشکال است در خصوص بحث نفوذ نیز اگر مدارکی وجود دارد که تایید میکند فردی در انتخابات حضور دارد که میتواند انقلابی نباشد و به نظام ضربه بزند باید این مدرک در اختیار مراجع قانونی گذاشته شود.
این استاد دانشگاه نفوذ در سطح برجام را نیز به دلیل رشد دامنه ارتباطات با طرفین مذاکرات امکان پذیر دانست و تاکید کرد: برجام سطح ارتباط ما با دشمن را افزایش خواهد داد و این نکته در کنار این موضوع که نفوذ ارتباط تنگاتنگی با سطح تماس دارد به خوبی نشان میدهد که احتمال ایجاد نفوذ از این درگاه وجود دارد.
سلیمی نمین با بیان این نکته که جهت ایجاد نفوذ در افراد باید سطح ارتباط خود با وی را بالا ببرید، تصریح کرد: بدون ارتباط نمیتوان ذهن فردی که قصد نفوذ در آن را دارید اشباع کرده و فکر و اعتقاد او را با خود همراه کنید؛ بر این اساس برجام نیز با توجه به رشد دادن دامنه ارتباط ایران با برخی کشورهای خاص احتمال نفوذ جدی در آن وجود دارد.
اقناع سازی یکی از مهمترین راههای نفوذ است
وی اقناع سازی را یکی از مهمترین راههای نفوذ در فرد و جریانی خاص دانست و متذکر شد: در مبانی نفوذ باید اقناع سازی صورت بگیرد تا بتوانید در فرد مورد نفوذ خود تاثیرگذاری داشته باشید و در این زمینه باید مراقب بود تا افرادی که در بلند مدت تغییر در مبانی رفتاری و اعتقادی آنها صورت گرفته است عامل نفوذی نباشند.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران هشدار رهبر معظم انقلاب نسبت به نفوذ در برجام را هوشمندانه دانست و تاکید کرد: این هشدار در پس افزایش ارتباطی که در حاشیه و متن برجام با کشورهای مقابل صورت خواهد گرفت داده شده است و امری طبیعی و دارای جایگاه است.
این استاد دانشگاه نفوذ فرهنگی در فضای توده جامعه و دانشگاه را نیز دارای اهمیت دانست و افزود: فرهنگ یکی از مبانی نفوذ در هر کشوری از جمله ایران به شمار میرود.
وی ادامه داد: در گذشته در خصوص نفوذ فرهنگی تنها خواص مد نظر بودند؛ زیرا نفوذ فرهنگی بیشتر در این قشر از جامعه دیده میشد؛ اما اکنون با وجود دیپلماسی عمومی و وسایل ارتباط جمعی میبینید که نفوذ از سطح خواص به سطح جامعه و توده عمومی مردم راه پیدا کرده است.
نبرد فرهنگی از سطح خواص جامعه به سوی عوام راه پیدا کرده است
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران رادیو، نرم افزارها و شبکههای اجتماعی و غیره را عامل نفوذ فرهنگی در میان کشورها عنوان و مطرح کرد: با وجود وسایل ارتباط جمعی و گسترش ارتباطات اکنون هر کشوری که سلطه گر بوده و تمایل به مطرح کرن سبک زندگی مورد نظر خود را داشته باشد؛ میتواند به تغییر الگوهای رفتاری مردم نائل آمده و الگوی زندگی و نحوه مصرف مردم را تحت نظر خود داشته باشد.
سلیمی نمین کشور سلطه در جنگ فرهنگی را عاملی جهت از میان برداشتن جامعه هدف دانست و تصریح کرد: امرور نبرد فرهنگی از سطح خواص جامعه به میان عوام و توده مردم گسترش پیدا کرده است و در این جا این خواص هستند که باید خود را تقویت کرده و اجازه ندهند تا جامعه در نفوذ فرهنگی جامعه دچار یک عدم خودباوری و گرایش به سمت غرب را پیدا کند.
این استاد دانشگاه استفاده از ماهوارهها را در تغییر سبک زندگی مردم به سمت سبک زندگی غربی بسیار تاثیرگذار دانست و در پایان ضمن تاکید بر جامعه نخبگانی در ارتقای فرهنگ اسلامی، یادآور شد: سلطه فرهنگی تنها اشاره رهبر معظم انقلاب به بحث نفوذ نیست؛ اما نخبگان جامعه باید مراقبت کنند تا رشد نفوذ فرهنگی دشمن در کشور به اندازهای نرسد که فرهنگ اسلامی را تحت الشعاع قرار دهد.