محمد مهدی مطیعی، عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور خوزستان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اهواز، بیان داشت: انتخابات عرصه حضور مردم برای تعیین سرنوشت کشور است و این یکی از دستاوردهای بزرگ و ماندگار انقلاب اسلامی است.
وی با اشاره به ساختار بسته کشورهای منطقه افزود: در کشوری منطقه از جمله عربستان سعودی و بحرین مردم و رای آنها اهمیتی ندارد و دیکتاتوری مطلق است و اقیلتی خشن برخلاف خواست مردم حکمرانی می کنند.
مطیعی بیان کرد: در کشورهای غربی نیز که ادعای دموکراسی دارند، انتخابات به شکل هدایت شده و با حداقل حضور مردم است.
وی گفت: امروز مشارکت و حدنصابهای ۸۰ درصد در صحت و سلامت با حضور گروهها و اقشارهای مختلف مردم و گروههای سیاسی یک ابزار برنده نظام اسلامی در عرصه سیاسی است.
این فعال سیاسی اظهار داشت: امروز مردم سالاری دینی به عنوان یک مدل موفق در عرصه حکومت داری در دنیا مطرح است.
مطیعی بیان کرد: در بسیاری از کشورها مردم بعد از مدتی از انقلابها ناامید شده و انقلاب قدرت بسیج تودهها را از دست میدهد؛اما انقلاب اسلامی به پس از سه دهه همچنان سرزنده و بشاش و روبه جلو است.
وی تصریح کرد: انتخابات یکی از عرصههای حضور جدی مردم است که علاوه بر اهمیت وافر خود انتخاب، حضور پرشور مردم تضمین گر امنیت و استقلال و یکپارچگی نظام اسلامی است.
این استاد دانشگاه بیان کرد:مردم باید با بصیرت انقلابی و تکلیف مدارانه پای صندوقهای رای حاضر شوند و حضور انقلابی و پرشور مردم باطل السحر توطئههای دشمنان است.
مطیعی گفت: حضور مردم همیشه انقلاب را بیمه کرده و یکی از جلوههای این حضور ماندگار و الهی حضور مردم در صحنه جبهههای حق علیه باطل بود.
وی در این باره افزود: در جنگ تحمیلی همه مردم با گرایشهای سیاسی مختلف در صحنه جنگ متحد حاضر شدند و برگ زرینی در تاریخ ایران رقم زدند.
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور خوزستان گفت: اگر در طول جنگ ۸ساله نیاز به حضور مردم در صحنه جنگ بود امروز وظیفه مردم در صیانت از انقلاب حضور در عرصه انتخابات است .
وی بیان کرد: دشمن با ترفندهای گوناگون و ایجاد اختلاف های سیاسی دنبال ناامید کردن مردم و قهر آنها از صندوقهای رای است که مردم نشان دادند هیچ اعتنایی به حرف های دشمنان ندارند.
مطیعی افزود: امام خمینی (ره) و امام خامنهای همیشه به حضور در پای صندوقهای رای تاکید داشته و دارند و مقام معظم رهبری دراین باره تاکید کردند که حتی کسانی که به شکلی از نظام دلخوری دارند برای سربلندی ایران اسلامی پای صندوقهای رای حاضر شوند.
وی ادامه داد: لیستهای انتخاباتی پدیده نوظهور در عرصه انتخابات نیست؛ اما در این دوره خیلی از گروههای سیاسی به دلیل ماهیت انتخابات و حضور چندین فرد دنبال ارائه لیستهای انتخاباتی هستند که مقام معظم رهبری نیز در این باره توصیه کردند که این لیستها باید چه ویژگیهای داشته باشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور خوزستان گفت: در باره لیست های انتخاباتی باید دو مورد را مورد ملاحظه قرار داد نکته اول اینکه مردم باید در رای دادن به لیستهای اعتماد کنند که از سوی افراد مطئمن و انقلابی ارائه میشود.
وی ادامه داد: نکته دوم درباره لیستهای انتخاباتی، اینکه درباره کسانی است که این لیستها را فراهم میکنند این افراد باید شاخصهای مثل انقلابی، تابعیت محض از ولایت مطلقه فقیه، تقوای جمعی و فردی توأمان با سلامت مالی و اخلاقی را مورد نظر قرار دهند.
مطیعی اظهار داشت: یکی از مصادیق حق الناس بودن رای مردم همین لیستهای انتخاباتی است.
وی افزود: اگر در تهیه این لیستها براساس هوای نفس و حب و بغضهای سیاسی رفتار کنیم و مردم را از انتخاب صحیح منحرف کنیم در حق مردم خیانت کردیم.
این فعال سیاسی خوزستان بیان کرد: هر چند امروز به واسطه فضای مجازی به راحتی میشود اطلاعاتی درباره افراد و نامزدها کسب کرد؛ اما مردم نباید فریب دستگاههای تبلیغاتی را که با بهرهمندی از زر و زور دنبال ارائه چهره بزک کرده از برخی افراد هستند، بخورند.
وی تاکید کرد:مردم باید با شناخت و ملاک قرار دادن شاخصهای چون مردمی بودن، از دل مردم جوشیدن و از جنس مستضعفین و پابرهنهها بودن را در انتخاب خود ملاک قرار دهند.
مطیعی ادامه داد: برخی طوری القا میکنند که کسانی که تعهد دارند تخصص ندارند حرف اشتباهی است چرا که در باور دینی ما کسی که متعهد است اگر در جای قرار گرفت که تخصص آن را ندارد از دایره تعهد خارج شده و دیگر متعهد نیست.
وی گفت: انتخابات یک عرصه مهم است و نامزدها و طرفداران این نامزدها مواظب باشند در این عرصه پارامترهای چون امنیت و وحدت مردم را مورد خدشه قرار دهند و با دامن زدن به مسایلی قومی و قبیلهای، یکپارچگی مردم و اقوام را که در سایه اسلام و انقلاب دور هم زندگی میکنند را بهم زنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور خوزستان بیان کرد: اخلاق در انتخابات و عرصه انتخابات برگ برنده نامزدها است و هر کسی با بداخلاقی و سواستفاده از امکانات دولتی اگرچه پیروز انتخابات هم شود ولی در واقع در عرصه اخلاق بازنده اصلی است.
وی اظهار داشت: وحدت مردم خوزستان ریشه در باور و اعتقاد به اهل بیت (ع) و انقلاب دارد و هیچ کسی حق ندارد برای منافع حزبی و کوتاه مدت خود شکافهای اجتماعی را دامن زده و باعث اختلاف بین مردم شود.
وی درباره شورای نگهبان بیان کرد: شورای نگهبان یک نهاد انقلابی است و از بدو تاسیس به مثابه یک چشم بیدار و بصیر و مستقل، انقلاب را از خطر نفوذیها و ضدانقلابها مصون نگه داشته است.
مطیعی ادامه داد: این جایگاه مهم و انقلابی نباید در جدالهای سیاسی مورد تضعیف قرار گیرد و امام خمینی (ره) دراین باره بارها به اهمیت جایگاه شورای نگهبان اشاره کردند و تصریح کردند که تضعیف شورای نگهبان نشات گرفته از روحیه دیکتاتوری است.
وی افزود: در هیچ نظامی پذیرفتنی نیست کسی که اصل نظام را قبول ندارد وارد اصلی ترین ارگان تصمیم گیری شود و امروز کسانی که در فتنه ۸۸ انقلاب را به ورطه سقوط هل دادند دستور آتش علیه شورای نگهبان را دادند.
این فعال سیاسی بیان کرد: دولت مردان باید مر قانون را اجرا کنند و به جای اظهار نظر درباره شورای نگهبان به فکر معیشت مردم باشند.
وی افزود: امروز مردم با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند و تصور اینکه با اعتماد به غرب و از راه برجام میشود مشکلات را حل کرد خوش خیالی است هر چند شاید بتوان بخش اندکی را حل کرد ولی راه حل اساسی مشکلات اقتصادی مردم تاکید و اعتماد بر مردم است.
این استاد دانشگاه پیام نور بیان کرد: کشور در حوزههای مختلف توانمندیهای مناسب اقتصادی را دارد که اگر اینها به شکل علمی و اصولی به کار گرفته شوند که این اصول همان مبانی اقتصاد مقاومتی است میتواند مشکلات اقتصادی کشور را حل کند.
مطیعی ادامه داد: راه حل اساسی برای حل بیماری اقتصادی کشور مدیرانی با روحیه جهادی است و گرنه تحریمها در اقتصاد ما خیلی اثر گزار نیست.
وی با اشاره به ظرفیت های خوزستان اظهار داشت: خوزستان قلب انرژی و توسعه کشور است که بیش از ۸۲ درصد انرژی ایران از خوزستان تامین میشود که علاوه براینها در حوزه کشاورزی و صنعت نیز بسیار ظرفیت مناسبی دارد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: یکی دیگر از ظرفیتهای خوزستانیها در بخش فرهنگی و انقلابی است.
وی گفت: مردم خوزستان مردم ولایتمدار و انقلابی هستند و در فتنه ۸۸ مردم چند روز قبل یوم الله ۹ دی طومار فتنه گران را در هم پیچیدند که نشان از روحیه ولایتمداری مردم خوزستان است.
مطیعی در پایان تصریح کرد: مدیران خوزستان باید از این ظرفیتها استفاده کرده و بی شک مشکلاتی که امروز خوزستان گریبانگیر آن است ناشی از عدم باور به ظرفیتهای خوزستان است.