به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هجدهم بهمنماه همزمان با دومین روز برگزاری جشنواره فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی کشور، در بخش موسیقی، گروههای موسیقی از دانشگاههای علوم پزشکی جهرم، تبریز، شهید بهشتی تهران، مازندران و یزد با حضور سالار عقیلی داور تخصصی بخش موسیقی جشنواره، آثار خود را در سالن همایشهای سوره حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی اجرا کردند.
بر اساس برنامه قرار بود، اجرای موسیقی توسط گروههای حاضر در جشنواره فرهنگی، ساعت 9 صبح آغاز شود که به سبب تاخیر سالار عقیلی داور بخش ویژه موسیقی، با دوساعت تاخیر آغاز شد و گروه موسیقی«باربُد» دانشگاه علوم پزشکی جهرم اولین دانشگاهی بود که برای اجرای اثر هنری خود به روی سن رفت و با ترکیب گروهی آرمان کلجی، صالح بیگلری، علی خائف، علیرضا فارسی، مجید کیانی، محمد اسماعیلی و محمدامین میزانی با استفاده از سازهای سنتور، تار، دف، ویالون و نی موسیقی خود را به سرپرستی علیرضا فارسی اجرا کرد، این گروه در دستگاه همایون و آواز اصفهان دو قطعه موسیقی را به شکل زیبایی اجرا کرد.
دومین گروهی که به روی سن رفت، دانشجویان آذری زبان کشورمان از دانشگاه علوم پزشکی تبریز با نام «همآوا» بودندکه از تبریز به تهران آمدند تا هم نتیجه تمرینات چندماهه خود را با محک داوری جشنواره بیازمایند و هم برای کسب عنوان برتر با گروههای دیگر حاضر در جشنواره، رقابت کنند.
این گروه هفت نفره را پوریا عطاپور، اتابک بخشایی، اشکان میرانی، علی سنگ نور، فردین سلیمی و کمال میرمحمدی با سازهای تنبک، تار، سنتور، ویلون و نی همراهی میکردند، گروه موسیقی «همآوا» با ارائه دو قطعه از دستگاه همایون و آواز اصفهان، اجرای خوبی را به نمایش گذاشت، موارد قابل توجه هنگام اجرای این گروه، حرکات بدنی موزون، ریتمی و مکرر نوازنده تنبک بود که با حس و حالتی خاصك شکل نمایشی پیدا کرده بود، به ویژه اینکه با حرکت سر و گردن و چرخشهای ناگهانی بدن هنگام فرود آهنگ، بیش از سایر اعضای گروه جلب توجه میکرد. اجرای خوب این گروه از دانشجویان تبریزی مورد تشویق و تحسین حاضران قرار گرفت و اجرای خوبی را به نمایش گذاشتند که نشان از توانایی هنری آنها در نوازندگی و تمرینات منظم داشت.
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران سومین گروهی بود که به روی سن رفت تا توانایی هنری خود را در موسیقی به نمایش بگذارد، اجرای بسیار خوب و هماهنگ، همراه با آوازخوانی زیبا در دستگاه شورانگیز زنده یاد استاد مشکاتیان و آواز دشتی، شور و حال خاصی در سالن به وجود آورد. این گروه شش نفره را حسین کریمی، امیر کرمانی، امین مولایی، عیسی اسماعیلی، محمد حسین بخشی و مرتضی کیانی همراهی کرده و از سازهای کمانچه، تار، سه تار و بم تار، سنتور و تنبک برای اجرای موسیقی خود استفاده میکردند.
صدای زیبای آواز خوان گروه در دستگاه دشتی، جذابیت اجرای موسیقی گروه را بیشتر کرده و پس از اجرا، مورد تشویق ممتد حاضران قرار گرفتند. اجرایی بسیار هماهنگ و خوب که از نگاه عام میشد آن را با گروههای حرفهای مقایسه کرد.
و اما چهارمین گروه موسیقی که در دومین روز جشنواره به اجرای موسیقی پرداخت، دانشجویان گلیک زبان از خطه سرسبز شمال و دانشگاه علوم پزشکی مازندران(ساری) با نام «سورنا» بودند که با لباس سنتی وارد سن شدند، از موارد جالب این گروه حضور دو دختر دانشجوی نوازنده در ترکیب هفت نفره گروه بود که در مقایسه با دیگر دانشگاههای که همه اعضای گروه موسیقی را دانشجویان پسر تشکیل میدادند، متفاوت و نو به نظر میرسید و جالبتر اینکه سرپرستی این گروه را یکی از دانشجویان دختر بر عهده داشت که نوازنده سه تار گروه هم بود.
این گروه هفت نفره از دانشجویان شمالی را سیده مائده یوسف نژاد، هستی صدرایی، علی رحیمی، مسعود اصغری، مهدی قربانی، هادی آراد و یوسف قربانی تشکیل میدادند. تار، سهتار، ویولن، تنبک و دف سازهایی مورد استفاده گروه«سورنا» دانشگاه علوم پزشکی مازندران بود که با آواز خوانی زیبای مسعود اصغری، تشویقهای مکرر حاضران را حتی حین اجرای موسیقی را همراه داشت و در پایان نیز با تشویق ممتد حاضران و شور و حال خاصی که در سالن حکمفرما شده بود، به نظر میرسید که این گروه یکی شانسهای رتبه برتر بخش موسیقی هفتمین جشنواره فرهنگی باشد.
آخرین و دهمین گروه موسیقی که در مدت دو روز برگزاری جشنواره به روی سن رفت، گروهی سه نفره«خوشه چین» بود که از مرکز جغرافیایی ایران به تهران آمده بودند، تا هنر خود را به نمایش بگذارند، گروهی سه نفره که با استفاده از آلات موسیقی تار و دف به همراه آواز خوانی از دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در جمع گروههای رقیب جشنواره حاضر شده بودند. سیاوش وثوقی، محمدمهدی مراد و مهدی صادقی اعضای گروه را تشکیل میدادند، سرپرست گروه در ابتدای اجرای خود با معرفی اعضای همراهی کننده، با گویش شیرین یزدی باعث شد تا ارتباط خوبی را با حاضران برقرار شود. و از حواشی جالب این گروه نیز، معرفی گروه به نام دانشگاه شهید بهشتی با لهجه شیرین یزدی بود که بیدرنگ اصلاح کرد و گروه موسیقی را متعلق به دانشگاه شهید صدقی یزد معرفی کرد. گروه خوشه چین نیز دو قطعه موسیقی در دستگاه ماهور و آواز اصفهان اجرا کرد که مورد توجه حاضران قرارگرفت.
در مجموع دو روز، 10 گروه موسیقی از 10 دانشگاه علوم پزشکی کشور قطعات موسیقی خود را در سالن سوره اجرا کردند، تا گوشهای از توانمندیها و استعدادهای هنری دانشجویان زیر مجموعه گروه علوم پزشکی را به نمایش بگذارند.
آنچه مسلم است اقدام ارزنده وزارت بهداشت در برگزاری جشنواره فرهنگی، زمینهای شد تا بخشی از دانشجویان که از استعدادهای هنری برخوردارند، با شرکت در جشنواره توانمندیهای هنری خود را توسعه داده و آثار قابل قبول و نزدیک به سطح حرفهای خلق کنند.
گفتنی است: این جشنواره با حضور بیش از 400 نفر دانشجوی هنرمند دانشگاههای علوم پزشکی کشور راه یافته به مرحله دوم، از روز شنبه 17بهمن ماه آغاز و تا 19 بهمن ماه با برگزاری مراسم اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان به پایان میرسد.