به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حریرچی در مراسم افتتاح بیمارستان 128 تخت خوابی علوی در خیابان امام رضا علیه السلام مشهد گفت: در حال حاضر تغییر بیماری ها از بیماری های غیرواگیر دار به بیماری های واگیردار موجب شده است تا علاوه بر افزایش هزینه های درمان چیزی بیش از 10 درصد مردم بین 15 تا 60 سال کشور به بیماری های واگیرداری مانند دیابت دچار شوند.
وی ادامه داد: در دیدار وزیر بهداشت در سازمان بهداشت جهانی تمام تلاش مسئولان این است که تا قبل از سال 2025 چاقی و شیوع دیابت را از شرایطی که اکنون وجود دارد بدتر نکرده و در این حالت ثابت نگه دارند که رسیدن به این مهم نیز کمتر از یک درصد امکان پذیر عنوان شده است.
قائم مقام وزیر بهداشت به پیری جمعیت ایران اشاره کرد و گفت: اقدامات اصلی ما در حال حاضر باید جلوگیری از شیوع بیماری ها باشد و این در حالی است که هیچ کشوری در سازمان بهداشت جهانی در این خصوص موفق نبوده است.
حریرچی با انتقاد از کسانی که پیشگیری را بر درمان اولویت می دهند، بیان داشت: پیشگیری کار سختی است و همه مردم حاضر به خوردن روزی پنج بار میوه و سبزی و داشتن ورزش مداوم نیستند و بر این اساس است که نمی توان توقع داشت مردم جهت مریض نشدن به پیشگیری روی بیاورند.
قائم مقام وزیر بهداشت با انتقاد از کمبود تخت در ایران بیان داشت: در ایران به ازای هر هزار نفر 1.7 تخت وجود دارد در حالی که در بین بیست کشور منطقه ایران رتبه پانزدهم را دارا می باشد و حتی از لبنان و افغانستان نیز شرایط بهتری ندارد.
وی ضریب تخت در ژاپن به ازای هر هزار نفر را 13.5 عنوان کرد و گفت: این در حالی است که ایران 53 درصد تخت های فرسوده دارد و برای هر تخت جدید باید 450 میلیون تومان هزینه کند که فشار مالی بسیاری بر دولت وارد می آورد.
حریرچی ایران را در پنج سال آینده نیازمند 100 هزار تخت درمانی دانست و تاکید کرد: برای رسیدن ایران به آمار 2.5 تخت به ازای هر هزار نفر ما تا پنج سال آینده نیازمند 100 هزار تخت درمانی هستیم و این در حالی است که در طول بیست سال منتهی به سال 92 سالانه دولت تنها 1300 تخت درمانی به حوزه درمان کشور اضافه کرده است که ما در دولت یازدهم تلاش داریم این تعداد را به سالانه 5000 تخت درمانی برسانیم.
وی با اشاره به بیشترین جمعیت حاشیه شهر در مشهد گفت: افتتاح این بیمارستان در این منطقه خبر بسیار خوشی می باشد اما باید بر این نکته نیز تاکید کرد 100 تخت درمانی در یک بیمارستان اصلا تعداد استانداردی نیست و هر بیمارستان باید حداقل 400 تخت درمانی داشته باشد که در این خصوص حضور خیرین بسیار مهم می باشد.