دبیر ستاد توسعه زیست فناوری گفت: اتفاقات جدی در حوزه زیست فناوری قابل انجام است که با کمک مسئولان و به سمت معیشت مردم و ارتقای اقتصادی کشور برویم.
قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری در اختتامیه نمایشگاه دست آوردهای زیست فناوری گفت: زیست فناوری در اولویت الف. قرار دارد. هدف ما کسب سه درصد از بازار جهانی است. رسیدن به این هدف بستگی به رشد اقتصادی ایران دارد. اگر رشد اقتصادی پیشرفت کند سهم ما هم باید بیشتر شود. کل موسسات کشور که پول بابت زیست فناوری میگیرند ۵۹۰ میلیارد است که سهم عمدهای نیست، اما نسبت به این موضوع انتظار بیشتری در این حوزه وجود دارد. ستاد توسعه زیست فناوری سه درصد بودجه را در اختیار دارد تا سهم کشور را در این راستا محقق کند از لحاظ نیروی انسانی حدود ۱۶ هزار فارغ التحصیل داریم و آمار نگران کننده بیکاری فارغ التحصیلان است.
وی ادامه داد: رتبه ما بین ۱۳ و ۱۴ در دنیا میچرخد و این رتبه برای توسعه در این حوزه کفایت میکند. دانشگاههای درگیر از قدمت خوبی در این حوزه برخوردار هستند و دانشگاههای پیشتاز حوزه زیستی را هدایت میکنند. از لحاظ تسهیلات اعطایی ۱۴۶ میلیارد تومان تسهیلات اعطایی داشتیم.
قانعی با اشاره به حمایتها از پژوهشهای زیست فناوری گفت: خوشبختانه صندوق زیست فناوری در همه حوزهها ورود کرده و عملکرد هشت میلیارد سال ۹۵ در طرحهای ریسک پذیر بوده و سال ۹۶ دو برابر سال اول در حمایت از طرحهای خطرپذیر انجام دادیم.
وی افزود: ۳۹۰ شرکت در اختیار داریم در حوزه زیست فناوری دانش بنیان و ۷۵۰ شرکت کل شرکتهای زیست فناور هستند. خوشبختانه ۱۶ گارگاه و ۴۸۵ گواهی نامه صادر کردیم و به آنچه قول داده بودیم عمل کردیم. نشست هایی در جهت سودمندسازی و تجاری سازی برگزار کردیم. هیئت هایی از خارج داشتیم و قرار شد برای انتقال فناوری سریلانکا و اتیوپی دو هیئت ارسال شود.
دبیر ستاد زیست فناوری افزود: با تصمیماتی که باید در حوزه قانون گذاری و آئین نامه گرفته شود به سرعت اقتصاد زیستی جایش را در کشور باز خواهد کرد و بدون سرمایه گذاری اولیه میتوانیم دو درصد بازار را به دست آوریم.
قانعی در پایان خاطر نشان کرد: اتفاقات جدی در حوزه زیست فناوری قابل انجام است که با کمک مسئولان و به سمت معیشت مردم و ارتقای اقتصادی کشور برویم.