بسیج دانشجویی ۲۰ دانشگاه کشور طی نامهای خطاب به آیت الله لاریجانی رئیس قوه قضائیه نوشتند: باید به سرعت شرکتها و عوامل اخلالگر و متخلف را به نهادهای نظارتی و البته مردم معرفی و دقت شود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی ۲۰ دانشگاه کشور طی نامهای خطاب به آیت الله لاریجانی رئیس قوه قضائیه نوشتند: باید به سرعت شرکتها و عوامل اخلالگر و متخلف را به نهادهای نظارتی و البته مردم معرفی و دقت شود که سرنوشت این امر مانند پرونده حقوقهای نجومی یا پدیدههای دیگری نشود که قوه قضائیه بعد از مدتها پیگیری اعلام کند دولت یا ارگان مربوط همکاری نمیکند.
متن این نامه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای آملی لاریجانی ریاست محترم قوه قضائیه
سلام علیکم آنچه در دیدار حضرتعالی و مجموعه همکارانتان با رهبر معظم انقلاب از سوی معظم له مطرح گردید، همه نکاتی بود که طی دو سال گذشته به صورت ویژه، بارها و بارها توسط دانشجویان انقلابی به مجموعه بزرگواران قوه عدلیه کشور عرض شده بود.
لزوم برخورد شفاف، متواضعانه و از سر تفاهم با افکار عمومی و تلاش در جهت تقویت اعتماد آحاد ملت به توانایی این نهاد در تحقق عدالت در همه ابعاد و توجه به تبلیغات و عملیات رسانهای دشمن و لزوم بازنگری در سیاستهای تبیینی آن نهاد، همه و همه نکاتی بود که بارها مطرح شده بود و مجددا از لسان رهبر انقلاب به مجموعه قوه قضائیه گوشزد شد.
بهتر از ما مستحضر هستید که کشور به دلایل متعددی درگیر معضلات متعدد اقتصادی و معیشتی است که ریشه شناسی آن در این مقال نمیگنجد آنچه مد نظر است نقش نهادهای نظارتی و قضایی در مسائل پیش آمده و نحوه عملکرد این ارگانها در روزهای پیش روست.
آنچه در درجه اول اهمیت دارد، تامین امنیت روانی مردم است. اینکه مردم احساس کنند در کشاکش بحرانهای معیشتی این اقشار متوسط و ضعیف هستند که باید انواع فشارها را تحمل کنند و طبقهای زراندوز و رانتخوار از رهگذر ایجاد بحرانهای ساختگی و به قول آقایان حبابهای متعدد ارزی و پولی جیب خود را پر میکنند و هیچ مرجعی با فرصت طلبان و اخلالگران اقتصادی دانه درشت برخورد قاطعی نمیکند همان عاملی است که امنیت روانی مردم را از بین میبرد.
پیشنهاد میکنیم در جهت برخورد با عوامل اخلالگر در اقتصاد و معیشت مردم که خودتان نیز وعده برخورد شدیدی با آنها را داده بودید مواردی را مد نظر قرار دهید:
۱-در حوزه برخوردهای قانونی واطلاع رسانی مولفه اصلی دقت و سرعت عمل است. پیشنهاد میکنیم روند پیگیری جرائم مربوط به حوادث اخیر خارج از روندهای موجود قوه صورت گرفته و خارج از نوبت و با سرعت بررسی شده و مردم لحظه به لحظه در جریان پروندهها قرار بگیرند. این قابل قبول نیست که برخی پروندههای شاخص که با سر و صدای فراوان آعاز میشوند پس از مدتی در روند اطاله دادرسی به فراموشی سپرده میشوند. در این راستا حتی میتوان ستادی را به مامور اطلاع رسانی شفاف در این حوزه کرد که وظیفه دیگری نداشته باشد. اقناع افکار عمومی و تلاش در جهت تبیین مسائل نزد مردم از مواردی است که متاسفانه علیرغم تلاشهای قوه قضائیه دارای ضعفهای جدی است
۲- مطالبه جدی از برخی ارگانها در بسیاری از موارد باید به صورت جدی دنبال شده و در صورت عدم همکاری تمهیدات لازم صورت گرفته شود. به عنوان مثال وزارت صنعت، معدن، تجارت بانک مرکزی و برخی وزارتخانههای دیگر که مرجع اصلی تخصیص ارز دولتی هستند باید به سرعت شرکتها و عوامل اخلالگر و متخلف را به نهادهای نظارتی و البته مردم معرفی نمایند و دقت شود که سرنوشت این امر مانند پرونده حقوقهای نجومی یا پدیدههای دیگری نشود که قوه قضائیه بعد از مدتها پیگیری اعلام کند دولت یا ارگان مربوط همکاری نمیکند.
۳-مشخص است زمانیکه از برخورد با عوامل ماجراهای اخیر صحبت میکنیم منظور چند کاسب خرده پا که تخلفاتی داشته اند یا چند نفری که در برخی آشوبها دستگیر میشوند نیست. بلکه مقصود سرشبکهها و مبادی اصلی و دانه درشت این قضایا است که خود بهتر عالم به این مسئله هستید که قطع و برگ ساقه این درخت ثمری نخواهد داشت.
۴- نکته دیگری که لازم است در روند اطلاع رسانی و عملیاتهای تبیینی مد نظر قرار بگیرد محرم دانستن مردم است. اقداماتی مانند افشای اسامی قضات فاسد که وعده خود شماست یا برگزاری علنی برخی دادگاههای مربوط به پروندههای شاخص علی الخصوص مفسدین دانه درشت اقتصادی و پیاده سازی نظامات مربوط به شفافیت آرای قضات در این مسیر دارای تاثیر بیشتر خواهد بود
حضرت آیت الله بدون شک در برهه فعلی مجموعه تحت نظارت شما نقش مهمی را به عهده خواهد داشت. امیدواریم در این مسیر قوه قضائیه احیاگر امید مردم به برخورد با متخلفین و تامین کننده آرامش آحاد ملت باشد. بدیهی است در مسیر تحقق عدالت و برخورد با متجاوزین به حقوق ملت تمام ظرفیت دانشجویان انقلابی در اختیار نهادهای نظارتی کشور خواهد بود.
والسلام علی من اتبع الهدی
۱-دانشگاه صنعتی شریف ۲-دانشگاه اصفهان ۳-دانشگاه فردوسی مشهد ۴-دانشگاه شهید چمران اهواز ۵-دانشگاه رازی کرمانشاه ۶-دانشگاه گیلان ۷-دانشگاه مازندران ۸-دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل ۹-دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین ۱۰-دانشگاه صنعتی قم ۱۱-دانشگاه اراک ۱۲-دانشگاه سراسری ارومیه ۱۳-دانشگاه صنعتی ارومیه ۱۴-دانشگاه سمنان ۱۵-دانشگاه محقق اردبیلی ۱۶-دانشگاه خوارزمی ۱۷-دانشگاه بجنورد ۱۸-دانشگاه دولتی خرم آباد ۱۹-دانشگاه خلیج فارس بوشهر ۲۰ دانشگاه دولتی شهر کرد