پژوهشگران چینی به تازگی چسبی ابداع کردهاند که با تاباندن نور UV روی ناحیه مجروح، باعث بازسازی و ترمیم جراحتها میشود.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان موفق به تولید چسبی شدهاند که قادر است قلب شکسته را بند بزند. آنها مواد جدیدی تولید کردهاند که میتواند بریدگیهای ایجادشده در قلب خوکهای مورد آزمایش را بدون استفاده از بخیه ترمیم میکند و بعد از مدتی توسط بدن جذب میشود.
پژوهشگران چینی از پلیمر و آب برای تولید چسبی استفاده کردند که ترکیبی شبیه به ژل چسبناکی از پروتئینها دارد و به ترمیم جراحت در حیوانات کمک میکند. این چسب زمانی که با نور UV فعال میشود، نسبت به پروتئینها در بافتهای زیستی واکنش نشان میدهد و ضمن ایجاد پیوندهای شیمیایی، محکم به سطح بافت میچسبد و زخمها را درمان میکند.
محققان این آزمایش را روی چهار خوک آزمایش کردند به طوری که در بطن چپ قلب آنها با استفاده یک سوزن، سوراخی را ایجاد کردند. سپس چسب تولید شده را همراه با نور UV به زخم تاباندند. در کمتر از ۳۰ ثانیه خونریزی متوقف شد. محققان بعد از دو هفته خوکها را از هم جدا کردند، هیچ ارتباطی را بین ژل و بافت قلب پیدا نکردند و التهاب کمی را هم در زخمها یافتند.
در حال حاضر، هیچ یک از محصولات بالینی موجود قادر به توقف خونریزی قلب با سرعت و کارآمد بالا نیستند. پیوندهای شیمیایی آنقدر قوی هستند که بتوانند فشار خون بالا را تا دو برابر حالت معمول حفظ کنند.