رییس مرکز راهبردی فناوریهای همگرا معاونت علمی و فناوری گفت: زنجیره ارزش کسبوکارهای چاپگرهای زیستی با اتکا به توان داخل گسترش مییابد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علی محمد سلطانی رییس مرکز راهبردی فناوریهای همگرا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره فعالیتهای این مرکز در حوزه توسعه فناوری چاپگرهای زیستی، اظهار کرد: استفاده از تجربه فعالیتهای انجام شده در این حوزه، شناسایی گروههای مجرب، شکلدهی شبکه بین رشتهای از متخصصان، توسعه بافتهای استخوان، غضروف و پوست برنامههایی است که این مرکز برای ارتقای این فناوری به طور مشخص در برنامههای سال خود قرار داده است.
به گفته وی، مرکز راهبردی فناوریهای همگرا شکلگیری، تقویت و گسترش زنجیره ارزش کسبوکارهای چاپگرهای زیستی را یکی از نقاط همگرایی محوری خود انتخاب کرده است و آمادگی کامل برای تعامل و همکاری با دیگر فعالان زنجیره ارزش این نوع چاپگرها را دارد.
سلطانی ادامه داد: البته برای گسترش این فناوری مسابقه توسعه و تولید این نوع از بافتها بر پایه فناوری چاپگرهای زیستی شهریور سال جاری برگزار میشود. همچنین در راستای تقویت و گسترش زنجیره ارزش چاپگرهای زیستی این مرکز در مرداد ماه سال جاری چالشهای طراحی، توسعه و تولید جوهرهای زیستی را برگزار میکند.
رییس مرکز راهبردی فناوریهای همگرا معاونت علمی و فناوری درباره اهمیت جوهرهای زیستی نیز گفت: جوهرهای زیستی به عنوان مواد مصرفی در فرایند چاپ بافت استفاده میشوند. وجود تنوع در زمینه این نوع جوهرها امکان توسعه و تولید بافتهای زیستی را برای متخصصان و فعالان این حوزه فراهم کرده است. در حال حاضر از جوهرهای وارداتی در کشور استفاده میشود و دسترسی به جوهرهایی با ویژگیها و مشخصات خاص محدود است. پس این اقدام میتواند گامی برای رفع نیازهای این حوزه با اتکا به نیروی خلاق داخل و رهایی از وابستگیها باشد.