رئیس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد محمود فرشچیان گفت: بیش از ۳۵۰۰ دانشجو در حوزه هنری ثبت نام کردهاند که از این تعداد ظرفیت دانشگاه برای پذیرش دانشجو ۶۰ نفر است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بهمن نامورمطلق، رئیس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد محمود فرشچیان در نشست خبری این دانشگاه که در روز هفتم مرداد ماه در سالن جلسات دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان برگزار شد، گفت: دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد محمود فرشچیان با طرح فرهنگستان هنر و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی و تحت نظارت دانشگاه آزاد اسلامی سال گذشته افتتاح شد. در این بازه زمانی این دانشگاه تلاش خود را کرده است تا رشتههای مورد نظر خود را پیشنهاد دهد و به تصویب برساند به این منظور دانشگاه با نهادهای مختلف ارتباط خود را حفظ کرده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه استاد فرشچیان نوشدارویی برای حفظ و حراست از هنرهای ایرانی است، اظهار کرد: پیشنهاد تشکیل این دانشگاه از سوی فرهنگستان هنر و هنرمندان ارائه شد. این دانشگاه با هدف رساندن هنر ایرانی به اوج طلایی خود فعالیت خود را آغاز کرده است. فلسفه وجودی این دانشگاه تربیت استادان هنری و بازگرداندن هنر اسلامی ایرانی به اوج خود است.
نامورمطلق با بیان اینکه به این منظور رشتههای مختلفی را تدوین کرده ایم، ادامه داد: رشته هنرهای سنتی یکی از رشتههایی است که در این دانشگاه از سال تحصیلی جدید تدریس خواهد شد. به این منظور دانشگاه آزاد اسلامی میبایست رشتههای جدیدی که نه در دانشگاه آزاد و نه در سایر دانشگاههای ایران وجود دارد را ارائه دهد. در این راستا رشته خوشنویسی پیشنهاد خواهد شد اگر این رشته مصوب شود ما رشته خوشنویسی را در مقطع تحصیلات تکمیلی خواهیم داشت.
رئیس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد محمود فرشچیان با بیان اینکه سه رشته تحصیلی این دانشگاه وارد دفترچه دانشگاهی شده اند، عنوان کرد: در فاز اول سه رشته نگارگری، صنایع چوبی و سفال و طراحی فرش دانشجو پذیرفته میشود. در فاز دوم در حوزه نمایش سنتی و معماری سنتی پذیرش دانشجو خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه ۶۰ متقاضی را در این دانشگاه جذب خواهیم کرد، گفت: ۳۵۰۰ دانشجو در ۴ رشته ثبت نام کرده اند این دانشجویان میتوانند یکی از ۴ رشته مورد نظر را انتخاب کنند دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد محمود فرشچیان از این تعداد ۶۰ دانشجو را پذیرش خواهد کرد به طوری که در هر رشته ظرفیت دانشجویان ۲۰ نفر است.
نامورمطلق ادامه داد: شرایط پذیرش دانشجویان در این دانشگاه علاوه بر آزمون سراسری پذیرش به صورت استعداد درخشان نیز است. طبق نامه نگاریهای انجام شده با طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قصد داریم هنرمندان درجه دو و درجه سهای را که توسط شورای ارزشیابی مورد تایید قرار گرفته اند را نیز پذیرش داشته باشیم. همچنین قصد داریم امکان جابه جایی رشتههای تحصیلی را نیز فراهم کنیم به طوری که اگر دانشجویی در یک رشته محل تحصیل میکند، اما علاقهای به آن ندارد و قصد دارد رشته خود را تغییر دهد بتواند این کار را انجام دهد. این کار سبب میشود دانشگاه مخاطب هدف خود را جذب کند.
رئیس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد محمود فرشچیان با بیان اینکه این دانشگاه نسبت به دانشگاههای دیگر از امتیازاتی برخوردار است، گفت: قصد داریم با شیوه استاد شاگردی دانشگاه را اداره کنیم یعنی دانشجویان با حفظ ضوابط تربیت شوند. علاوه بر آن قصد داریم از بهترین اساتید دانشگاهی را برای تدریس به دانشجویان این دانشگاه دعوت به عمل آوریم. در حقیقت حضور برترین اساتید و تراز اول در این دانشگاه از امتیازات این دانشگاه محسوب میشود.
وی با بیان اینکه کاربردی بودن این دورهها از دیگر امتیازات این دانشگاه محسوب میشود، اظهار کرد: تاکید ما این است که دانشجوی هنرمند را تربیت کنیم نه دانشجوی هنرشناس البته ما مباحث نظری را نیز در دانشگاه تدریس خواهیم کرد، اما بیشتر تلاش ما بر هنرمندپروری است تا هنرشناس. دانشجویان باید از خلاقیت و طراحی برخوردار باشند. ما در این دانشگاه علاوه بر ارائه مدرک دانشگاهی به دانشجویان اجازه نامه استادی هم خواهیم داد. این اجازه نامه از سوی استاد فرشچیان به دانشجویان داده خواهد شد این برنامه جزو عناصر اصلی سنتی ما است.
نامورمطلق با بیان اینکه دانشجویان خوب این دانشگاه که استعدادهای درخشان هستند توسط این دانشگاه بورسیه خواهند شد، گفت: تجربه نشان داده است که این افراد اکثرا از اقشار محروم جامعه هستند قصد داریم به دانشجویانی که نمیتوانند هزینه شهریه خود را بپردازند بورسیه دهیم. علاوه بر این رایزنیهایی انجام شده است تا دانشجویان به جای پرداخت هزینه شهریه بتوانند آثار هنری خود را ارائه دهند.
رئیس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد محمود فرشچیان با بیان اینکه به آموزش صرف بسنده نخواهیم کرد، گفت: قصد داریم بخش پژوهش، نمایش و بازار را به بخش آموزش اضافه کنیم تا این بخش تکمیل شود. تحرک بخشیدن به بازار هنرهای سنتی از جمله فعالیتهایی است که این دانشگاه قصد دارد در جهت تحقق آن گام بردارد.
وی با بیان اینکه دانشجویان برای ورود به دانشگاه و انتخاب رشتههای تحصیلی میبایست حداقل مدرک لیسانس را داشته باشند، تصریح کرد: این دانشجویان باید مدرک کارشناسی مرتبط با رشته هنر را دارا باشند یا باید به درجه هنری در یک رشته مربوطه رسیده باشند در این صورت میتوانند دانشجویان وارد دانشگاه شوند.