عضو کمیسیون کشاورزی مجلس از صندوق نوآوری و شکوفایی خواست زمان بازپرداخت تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان را طولانیتر کند.
نظر افضلی، نماینده نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون کشاورزی نقش و جایگاه صندوق نوآوری و شکوفایی در توسعه فعالیتهای شرکتهای دانش بنیان را «با اهمیت» توصیف کرد و گفت: مجموعههای دانش بنیان از افرادی تشکیل شده که علم و تخصص لازم برای پیاده سازی طرحهای خود را دارند، اما برای پیشبرد اهداف خود نیاز به سرمایه و منابع مالی دارند که اگر صندوق نوآوری و شکوفایی حمایت مالی درستی از این مجموعهها داشته باشد این امر در نهایت منجر به عملیاتی شدن طرحهای شرکتهای دانش بنیان شده و نتیجه اقتصادی مناسبی، هم برای کشور و هم برای خود شرکتهای دانش بنیان به بار خواهد آورد.
وی در ادامه خواهان طولانیتر شدن زمان بازپرداخت تسهیلات اعطایی صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکتهای دانش بنیان شد و گفت: پیشنهاد من به صندوق این است که زمان مناسبی در اختیار این شرکتها گذارد و اجازه دهد آنها در طولانی مدت بدهی خود را با صندوق تسویه کنند که البته این بحث به تقویت منابع صندوق از طرف دولت نیاز دارد.
افضلی در عین حال خطاب به شرکتهای دانش بنیان پیشنهاد کرد که در انتخاب طرحها و برنامههای خود به دور از فضای احساسی جامعه، به دنبال رفع نیازهای اصلی کشور از طریق روشهای علمی و تخصصی باشند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، اهمیت فعالیت شرکتهای دانش بنیان در عبور از تحریمها را مورد اشاره قرار داد و گفت: ارزیابی بنده از نقش شرکتهای دانش بنیان برای عبور از تحریمها مثبت است. این مجموعهها باید کالاهایی را تولید کنند که قابل رقابت با مشابه خارجی باشد که در این صورت آن کالا در داخل با استقبال هموطنان روبرو میشود و باعث اعتماد بیشتر مردم به کالای داخلی خواهد شد. همچنین خود شرکتهای دانش بنیان میتوانند امیدوار به حضور موفق در بازارهای خارجی باشند و قطعا محصولی که بر پایه علم و با کیفیت مناسب و به صورت اصولی طراحی و ساخته میشود شانس بالایی برای صادرات موفق و در نهایت کمک به ارزآوری برای کشور دارد.
نماینده نهبندان و سربیشه در مجلس ادامه داد: موفقیت شرکتهای دانش بنیان در گرو عملکرد واقعی آنها که مبتنی بر تبدیل علم به ثروت است، ارزیابی میشود، در غیر این صورت چنانچه بخواهند به اسم مجموعه دانش بنیان وارد مسائل دلالبازی و جنبههای منفی بازار شوند به هیچ وجه کمکی به رشد صنعت و اقتصاد کشور نمیکنند.
وی در ادامه میزان پیشرفت شرکتهای دانش بنیان در سالهای اخیر را مثبت و قابل تقدیر خواند و افزود: آمارهای ارائه شده توسط دکتر ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور و نیز مشاهدات ما در حوزههای انتخابیه، نشان دهنده این است که مسیر این شرکتها رو به پیشرفت بوده و امید است که همچنان این راه ادامه داشته باشد.
عضو کمیسیون کشاورزی در پایان خاطرنشان کرد: اگر از ابتدای پیروزی انقلاب، کارها را به جوانان متخصص و این اواخر به مجموعههای دانش بنیان سپرده بودیم امروز در بسیاری از زمینهها در منطقه و جهان حرفهای زیادی برای گفتن داشتیم.