جلسه هماندیشی بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان با خبرنگاران با موضوع طرح «اقدام رسانهای در جهت تحول بنیادین آموزش و پرورش» در سازمان بسیج دانشجویی کشور برگزار شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سجاد صدیقی مسئول مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان در جلسه هماندیشی بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان با خبرنگاران با موضوع طرح «اقدام رسانهای در جهت تحول بنیادین آموزش و پرورش» که در سازمان بسیج دانشجویی کشور برگزار شد، گفت: در نظام جمهوری اسلامی در عرصههای مختلف اقدامات خوبی در طول ۴۰ سال اتفاق افتاده، اما در آموزش و پرورش این حس که آموزش و پرورش باید تراز انقلاب اسلامی باشد به ما دست نمیدهد.
وی با بیان اینکه در ابتدای انقلاب، چون دغدغه نسبت به آموزش و پرورش جدی بود اقداماتی خوبی در راستای حل مشکل مدارس سه شیفت، کمبود معلم و کلاسهای متراکم انجام شد، افزود: در برههای جریان سیاستگذاری آموزش و پرورش دچار غفلت شد به همین دلیل امروز آموزش و پرورش با مشکل کمبود نیرو و متراکم شدن کلاسها مواجه شده و مدارس یک شیفت در حال دو شیفته شدن هستند.
صدیقی با اشاره به اینکه به غیر از رهبر معظم انقلاب در مجموعه سیاست گذاران نظام دیگر کسی را نمیبینیم که اهمیت آموزش و پرورش را درک کند و به آن ضریب بدهد، تصریح کرد: امروز جایگاه آموزش و پرورش متناسب با سایر حرکتهای افتخارآفرین انقلاب اسلامی، افتخارآفرین نیست.
وی با تاکید بر اینکه اگر میخواهیم در حوزه تعلیم و تربیت کاری انجام دهیم راهی نداریم جز اینکه موضوع آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت یک حوزه بی بدیل در حوزه عملکرد نظام باشد، خاطرنشان کرد: اولویت امروز آموزش و پرورش، نیروی انسانی و تحقق تحول بنیادین است. به هر روی با توجه به کثرت موضوعات در آموزش و پرورش نیازمند اولویت بندی این موضوعات هستیم.
مسئول مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه بعد از گذشت ۴۱ سال باید در آموزش و پرورش از مسائل معیشتی گذشته و به مسائل تربیتی رسیده باشیم، گفت: مسئله رتبه بندی معلمان فقط معیشت نبود؛ بلکه یک مسئله آن استقرار نظام تضمین کیفیت بود که آن را به مسئله سخیف افزایش ۲۰۰ هزار تومانی حقوق معلمان تقلیل دادند.
صدیقی با تاکید بر اینکه باید به کمک رسانهها موضوع تحول بنیادین آموزش و پرورش را دنبال و برای حل مسائل این حوزه گامهای جدی تحولی برداریم، افزود: در مسئله خرید خدمات آموزشی و در مسئله واگذاری دانشگاه فرهنگیان به دانشگاه پیام نور نسل جوان و نو در بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان موضع خوبی گرفت.
وی طرح خرید خدمات آموزشی را یک خطر بزرگ برای تعلیم و تربیت دانست و اضافه کرد: ما برای اینکه بتوانیم نسبت به نیازهای آموزش و پرورش به یک اشتراک برسیم و بتوانیم تعامل خوبی در زمینه تحول بنیادین آموزش و پرورش داشته باشیم نیازمند کمک رسانهها هستیم.
همچنین حمید رضا قائم پناه دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان نیز در این نشست هم اندیشی با بیان اینکه ضریب دادن بیشتر از حد رسانهها به خصوص رسانه ملی به معیشت و حقوق معلمان، هویت معلمی را نشانه گرفته است و این جای نقد دارد، گفت: کمبود نیروی انسانی، طرح خرید خدمات آموزشی و فساد حکمرانی در نظام آموزش و پرورش از جمله موضوعاتی هستند که در طرح اقدام رسانهای برای تحول بنیادین آموزش و پرورش مورد توجه قرار گرفته اند و پیشنهاد ما به رسانهها این است که به این مسائل ضریب رسانه ای بدهند.
وی با اشاره به اینکه اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش همواره با چالشهایی همراه بوده است، افزود: عدم آشنایی بدنه آموزش و پرورش با سند تحول بنیادین، رویکرد تحریف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و چالش اسناد بیگانه همچون سند آموزش ۲۰۳۰ از جمله چالش های سند تحول آموزش و پرورش هستند. به هر روی حل چالش های این سند با کمک رسانه ها می تواند به نظام تعلیم و تربیت کمک کند.