با گذشت زمان ویروس کرونا تکامل پیدا کرده و در بیماران مختلف علائم متفاوتی دارد در این بین اثر کووید-۱۹ بر قلب توجه دانشمندان را به خود جلب کرده است.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ اگرچه ویروس کرونا به عنوان یک ویروس ریوی شناخته میشود، پزشکان معتقدند که این ویروس میتواند بطور مستقیم بر ماهیچههای قلب اثر داشته و به قلب آسیب بزند.
در بعضی افراد، همزمان با اینکه این ویروس کارایی ریه را کاهش میدهد، ممکن است قلب را از اکسیژن کافی محروم کند. گاهی اوقات این ویروس باعث ایجاد پاسخ التهابی طاقتفرسایی میشود که در هنگام تلاش بدن برای مقابله با عفونت، برای قلب عارضه ایجاد خواهد کرد. این ویروس میتواند به رگهای خونی حمله کرده یا در آنها التهاب ایجاد کند و درنهایت با لخته کردن خون منجربه سکته قلبی شود.
وجود لخته در خون بسیاری از بیماران کووید-۱۹ دیده شده است. این امر برخی پزشکان را بر آن داشته است که داروهای رقیق کننده خون را امتحان کنند، اگرچه در مورد این نوع درمان اتفاق نظر وجود ندارد. دکتر سینپینی از دانشگاه شیکاگو بیان کرد که افراد با بیماریهای قلبی بیشتر در معرض خطر آسیبهای قلبی ناشی از ویروس هستند. اما عوارض قلبی در بیماران کووید-۱۹ که هیچ سابقه بیماری قبلی نداشتند هم دیده میشود.
یک مقاله در نشریه the American College of Cardiology خاطرنشان میکند که شواهد درگیریهای قلبی در حداقل ۲۵ درصد بیماران کووید-۱۹ بستری شده در بیمارستان دیده شده است. در برخی مراکز، این میزان ۳۰ درصد یا حتی بیشتر است. برخی از مطالعات یافتهاند که سطح آنزیم بالا و سایر علائم، نشاندهنده آسیب قلبی حتی در بیماران مبتلا به نوع خفیف بیماری نیز وجود دارد و مشخص نیست که آیا این آسیب دائمی است یا برای همیشه همراه بیمار خواهد بود.
یک مطالعه دیگر شواهدی از ویروس را در قلب بیماران کووید-۱۹ که به دلیل ذاتالریه درگذشتند، پیدا کرد. دیگری با استفاده از تصویربرداری قلب، التهاب ماهیچههای قلب را در چهار ورزشکار که از عفونت خفیف کووید-۱۹ بهبود پیدا کرده بودند، تشخیص داد. اما متاسفانه هیچ تصویری از وضعیت قلبی ورزشکاران پیش از بیماری در دسترس نبود که مشخص شود آیا این التهاب قبل از بیماری نیز وجود داشته یا براثر ویروس ایجاد شده است.
با وجود تحقیقات بسیار در این زمینه هنوز مشخص نیست که آیا ویروس میتواند قلب سالم را به قلبی ناکارآمد تبدیل کند یا اثری روی آن ندارد؟