به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در صفحه اینستاگرام نانو و صنعت ستاد نانو روز چهارشنبه اول دی گفت و گوی زنده مهدی رحمانی کارگزار بخش ترویج صنعتی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و علی رستمی مدیر عامل یکی از شرکتهای فعال در حوزه نانو فوتونیک برگزار میشود.
این شرکت با فعالیت گروهی از اعضای هیأت علمی دانشگاه و صنعتگران با تجربه نانوفتونیک کشور، در زمینه مهندسی فتونیک و الکترونیک تشکیل شده و دستاوردهای مهمی در زمینه فناوری نانو و تولید قطعات و سیستمهای مبتنی بر نانوفتونیک ارائه کرده است. این شرکت در زمینههای مختلف همچون تولید صفحات روشن، سلولهای خورشیدی، نورپردازی تابلوهای ترافیک، مولدهای برق، تولید سنسورهای نوری مبتنی بر نانومواد و تولید نانومواد فعالیت دارد.
کلوئید نانوذرات سلنیوم، نانوکلوئید نقره و پودر نانوذرات اکسید روی از جمله محصولات صنعتی این شرکت و دارای گواهی نانومقیاس است.
سلنیوم، یکی از عناصر ضروری برای سلامت انسان و نیز یکی از بیوکاتالیزورها و اجزای پر شمار عملکرد آنزیمها است که جهت بهبود عملکرد سیستم ایمنی و اثرات ضد سرطان ضروری است. نانو ذرات سلنیوم و نقره از موادی هستند که خاصیت ضد میکروبی و ضد قارچی و ضد انگلی آنها گزارش شده است و در صنایع آرایشی و بهداشتی به کار میرود.
از دیگر کاربردهای نانوکلوئید سلنیوم تولیدی این شرکت میتوان به مواردی، چون حاملی برای آماده سازی حسگرهای زیستی عملی (به عنوان مثال، سنجش H ۲ O ۲)، در تشخیص پزشکی، رکتیفایرهای الکتریکی، فتوسل ها، عکاسی، فتوکپی، هادی نور با نقطه ذوب نسبتا پایین (~ ۲۱۷ درجه سانتیگراد)، شکل دادن شیشه، در صنعت شیشه برای از بین بردن حباب و حذف ته رنگ نامطلوب ایجاد شده توسط آهن و کاربردهای پزشکی مختلف اشاره کرد.
همچنین نانوذرات اکسید روی تولیدی این شرکت به عنوان افزودنی در تولید مواد مختلفی همچون لاستیک، پلاستیک، شیشه، سیمان و سرامیک، پمادها، کرمهای ضد آفتاب، روان کنندهها، رنگها، چسبها، باتریها، اطفاء حریق، ادوات جاذب اشعه فرابنفش (UV)، و مصارف ضد خوردگی و ضد قارچی استفاده میشود.