به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بر اساس آمارهای ثبت شده در پلت فرم کانکت connect.isti.ir؛ ۴۵۷ نفر از متخصصان و کارآفرینان بازگشته به کشور از ۲۰ دانشگاه، ۷۵۸ نفر از آنها از ۱۰۰ دانشگاه، ۵۴۹ نفر از ۲۰۰ دانشگاه و ۴۴۶ نفر از ۴۰۰ دانشگاه برتر دنیا به ایران بازگشتند و در زیست بوم فناوری و نوآوری کشور فعالیت خود را آغاز کردند.
این افراد میتوانند در قالب «پسادکتری»، «استاد مدعو»، «دریافت فرصت مطالعاتی»، «استادیاران جوان» و «ارائه طرحهای فناورانه» از مزایای سامانه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بهره ببرند. بر همین اساس هم از ۲ هزار و ۵۱۰ نفر بازگشته به کشور حدود ۱ هزار و ۲۳۰ نفر در قالب طرح پسادکتری به ایران بازگشتند.
همچنین آمارها حکایت از این دارد که در این سامانه ۲۸۵ طرح فناورانه توسط متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور به ثبت رسیده است. ۱۷۰ نفر از این افراد هم به عنوان استاد مدعو و ۴۲۰ نفر به عنوان استادیاران جوان در کشور فعالیت میکنند. ۱۵۰ فرصت مطالعاتی نیز به این متقاضیان ارائه شده است.
این پلت فرم حمایتی در واقع پل ارتباطی است میان توانمندی ایرانیان متخصص و کارآفرینی که در دیگر کشورها ساکن هستند با نیازها و زیست بوم فناوری و نوآوری کشور که استفاده درست از این ظرفیتها میتواند، تحقق شعار سال با عنوان تولید، دانش بنیان و اشتغالآفرین را شتاب دهد و از همه ظرفیتهای موجود برای رسیدن به این هدف استفاده کند.
پلتفرم کانکت connect.isti.ir که از سال ۹۵ در معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری آغاز شده است اهدافی، چون «کمک به تأسیس شرکتهای فناور در حوزههای فناوری پیشرفته»، «فراهم کردن شرایط انتقال مهارتها، روشها و قابلیتهای خدماتی نوین توسط متخصصان ایرانی خارج از کشور به داخل»، «فراهم کردن شرایط مناسب برای توسعه فناوریهای نوظهور و پیشرفته در کشور»، «استفاده از ظرفیت علمی و حرفهای متخصصان ایرانی خارج از کشور در مراکز علمی، فناوری و صنعتی کشور» و ... را دنبال میکند.