به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام رضا غلامی، رئیس دبیرخانه جشنواره بین المللی فارابی و رئیس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست خبری سیزدهمین جشنواره بین المللی فارابی که امروز در تالار فارابی موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی برگزار شد، گفت: جشنواره بین المللی فارابی یکی از مهم ترین رویدادهای علمی در عرصه علوم انسانی و اسلامی محسوب می شود که هر ساله با حضور رئیس محترم جمهور و جمع کثیری از دانشمندان، نخبگان و دانش پژوهان کشور برگزار می شود. امسال هم سیزدهمین جشنواره بین المللی فارابی در چهاردهم تیرماه با حضور و سخنرانی آیت الله رئیسی در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار می شود.
وی با اشاره به نقش جشنواره فارابی در ارتقای جایگاه علوم انسانی در کشور افزود: مطمئناً جشنواره بین المللی فارابی، جدای از تکریم بزرگان علوم انسانی و اسلامی و تقدیر از آثار و خدمات علمی آنها، نقش مهمی در فرایند تقویت و کیفی سازی علوم انسانی و اسلامی و همچنین حمایت از نخبگان و استعدادهای برتر در مسیر نوآوری دارد.
غلامی اضافه کرد: خوشبختانه امسال با ارتقاء منزلت و جایگاه جشنواره بین المللی فارابی در وزارت علوم دولت سیزدهم روبرو هستیم و سال جاری یکسری تغییرات کیفی در جشنواره صورت گرفت. امیدواریم با مصوباتی که اخیراً شورای سیاست گذاری جشنواره داشت، برای سال بعد و جشنواره چهاردهم، تغییرات مهمی به منظور ارتقاء سطح کیفی جشنواره چه در سطح داخلی و چه در سطح بین المللی صورت خواهد گرفت.
رئیس دبیرخانه جشنواره بین المللی فارابی در ادامه گفت: همچنین با نظر وزیر محترم علوم، مقرر شد از این دوره، مبلغ جوایز جشنواره فارابی با جشنواره بین المللی خوارزمی یکسان باشد که این امر حتماً در حمایت های جشنواره از فعالیت های علمی و تحقیقی محققان و دانشمندان منتخب جشنواره اثرگذار خواهد بود.
غلامی با تاکید بر اینکه این جشنواره حاصل سرمایه گذاری های پژوهشی دانشگاهها و پژوهشگاه ها را به نمایش میگذارد، گفت: به هرمیزان دانشگاه ها و پژوهشگاه ها در پژوهش های کیفی و نوآوری و نظریه پردازی بیشتر تلاش کنند، جشنواره فارابی نیز در عمل موفق تر ظاهر خواهد شد. در نظام آموزش عالی، یکی از شاخص های ارزیابی دانشگاه ها و پژوهشگاه ها میزان ارسال اثر به جشنواره از سوی آنها و مهم تر از همه، میزان رتبه آوری آثار ارسالی آنها در جشنواره است.
وی تصریح کرد: بعضی از دانشگاه ها و پژوهشگاه ها کارنامه خوبی در این زمینه ندارند و نام آنها در آثار منتخب جشنواره مشاهده نمی شود؛ من فرصت را غنیمت شمرده و در این نشست خبری از رؤسای محترم همه دانشگاه ها و پژوهشگاه های علوم انسانی و اسلامی تقاضا می کنم سرمایه گذاری های خود را بر روی پژوهش های مهم و تحول آفرین در علوم انسانی و اسلامی افزایش دهند و توجه داشته باشند، مهمترین مولفه در تحول علوم انسانی، گسترش شکل گیری نوآوری و نظریه پردازی در این ساحت است.
به گفته رئیس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی، جشنواره بین المللی فارابی هر سال قادر به ارزیابی سطح علمی علوم انسانی و اسلامی و اندازه گیری تقریبی فاصله این علوم با مرز علمی و همچنین سطح برخورداری محققان این علوم از مرجعیت علمی است.
غلامی با تاکید بر تقویت و ارتقای ارتباطات بین المللی جشنواره توسط دبیرخانه جشنواره گفت: یکی دیگر از آثار جشنواره بین المللی فارابی، بسترسازی برای گسترش فرصت های مساعد برای ارتباطات و تعاملات علمی با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی در سایر کشورها و تقویت دیپلماسی علمی است. این جشنواره بین المللی آثاری را از محققان خارجی دریافت می کند و با دانشگاه ها و مراکز علمی دیگر ارتباطاتی را برقرار می کند که می تواند فرصت خوبی را میان ما و دانشگاه های دیگر کشورها از نظر آکادمیک ایجاد کند.
وی با اشاره به تاکید نقام معظم رهبری در دیدار با رئیس جمهور قزاقستان مبنی بر توجه به آراء و افکار فارابی، دانشمند و فیلسوف بزرگ جهان اسلام و تشکیل کمیته علمی مشترک بین نظام آموزش عالی ایران و قزاقستان، افزود: دبیرخانه دائمی جشنواره بین المللی فارابی در همین راستا احساس مسئولیت کرده و کنگره ای را تحت عنوان «کنگره جهانی فارابی؛ فرهنگ و تمدن اسلامی» در دستور کار خود قرار داده است.