به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در رابطه با سیاستهای تأمین اجتماعی، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی (ره) نامهای خطاب به سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نوشت.
متن این نامه به شرح زیر است:
بسمه تعالی
«سیاستهای کلی تأمین اجتماعی که شامل کارگر و غیر کارگر میشود، مدتها پیش ابلاغ شده است، رئیس جمهور محترم هم دستور داده که آئیننامههایش تهیه بشود؛ منتها آنطور که به بنده گزارش کردهاند، تا حالا کارهایی که باید انجام میگرفت، درست و کامل انجام نشده».
بیانات دیدار با کارگران ۰۵ /۰۲/۱۴۰۳
وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی
و نمایندگان مجلس شورای اسلامی.
احتراماً سلام علیکم
متن سیاستهای کلی تأمین اجتماعی در فروردین ۱۴۰۱ به شرح زیر منتشر شد:
بر اساس دستور رهبر انقلاب اسلامی و در اجرای بند (ج_۱) الزامات تحقق سیاستهای کلی نظام، قوهی مجریه موظف است با کمک مجلس شورای اسلامی و قوهی قضائیه و با بسیج دستگاههای مسئول، برنامهی جامع تحقق این سیاستها را شامل تقدیم لوایح، تصویب مقررات و اقدامات اجرایی لازم، در مدت شش ماه ارائه کند. ابلاغیه سیاستهای کلی تأمین اجتماعی ۲۱/۰۱/۱۴۰۱
باتوجه به گذشت بیشتر از دوسال از ابلاغ سیاستهای کلی تأمین اجتماعی توسط مقام معظم رهبری و ارائه نشدن لایحهای از طرف نهادهای ذیربط، در ادامه به ذکر برخی نکات جهت ضروری بودن اصلاحات در بدنه جامعه، میپردازیم:
ناظر به اهمیت مؤلفههایی به رفاه اجتماعی و تأمین اجتماعی در هر جامعهای، سالم و کارامد بودن آنها برای امنیت، سلامت و وضعیت رفاهی آن جامعه ضروری و مبرهن است.
حال آنکه با نگاهی به شرایط فعلیِ رفاهی کشور، وضعیت نامطلوب آن بیشتر از هر زمانی به چشم میخورد.
نابسامانی و ناترازی در صندوقهای بازنسشتگی، آنها را مجبور به استقراض از بانکها کرده که به موجب آن افزایش نقدینگی را به همراه داشته و باعث افزایش تورم در جامعه شده و میشود. این خود باعث کوچکتر شدن سفرهی مردم است. مشکلاتی از این دست نهتنها نارضایتی افراد بیمه پرداز و مستمری بگیر را در پی دارد بلکه گریبان اکثر مردم جامعه را نیز گرفته است.
افزایش تورم و در پی آن افزایش فقر در جامعه که قسمتی از آن به سیاستهای کهنه و مریض در همین حوزهی تأمین اجتماعی بر میگردد، باعث شده که چرخهی فلج کنندهی نقدینگی، تورم و فقر تکرار شود و توان قشر ضعیف جامعه روز به روز زیر بار مشکلات اقتصادی کمتر شود. این خود تهدیدی برای نسلهای بعدی است و آینده جامعه را با خطراتی از جمله پیری جمعیت و ... مواجهه میکند.
این چرخهی معیوب کلیدش در دست دستگاههای دولتی از این جیب به آن جیب میشود در حالی که با استقرار یک نظام تأمین اجتماعی جامع، کارآمد، فراگیر و چند لایه احتمال بهبود یافتنش بسیار بالا است.
اکنون با وجود گذشت دو سال از ابلاغ سیاستهای تأمین اجتماعی و اتمام مهلت شش ماههی آنها، خبری از اجرایی شدنشان نیست و در همان مراحل اولیهی ارائهی لایحه معطل ماندهاند.
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامهطباطبایی (ره) باتوجه به تأکیدمجدد مقام معظم رهبری بر به نتیجه نرسیدن این سیاستها، ضمن گوشزد کردن شرایط نامطلوب کشور به مسئولین حوزهی رفاه اجتماعی در معنای عام و تأمین اجتماعی در معنای خاص، از نهادهای مربوطه مطالبهی پیگیری سریعتر و جدیتر این سیاستها را دارد.