به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مدتی است دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل افزایش نجومی شهریههای این دانشگاه اعتراضات و تجمعاتی داشتند مبنی بر اینکه چرا شهریه دانشجویان علوم پزشکی نسبت به سال قبل سه برابر شده و از ۳۰ میلیون تومان به ۹۰ تومان در هر ترم افزایش پیدا کرده است.
اعتراضات این دانشجویان از سازمان مرکزی دانشگاه آزاد آغازشد و با حضور در مقابل وزارت علوم، وزارت بهداشت، ساختمان ریاست جمهوری، شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی تلاش کردند که حرف خود را به گوش مسئولان برساند.
پس از اعتراضات گسترده و طولانی مدت این دانشجویان، سخنگوی دانشگاه آزاد در واکنش به این اعتراضات اعلام کرد که افزایش شهریههای علوم پزشکی تصمیم هیات امنای دانشگاه است و به مسئولین دانشگاه مرتبط نیست.
همچنین روابط عمومی دانشگاه آزاد هم این اعتراضات را بی نتیجه خواند و اعلام کرد در قبال این افزایش شهریه تسهیلاتی قرار است به دانشجویان داده شود، اما پس از اینکه این اعتراضات به مجلس شورای اسلامی کشیده شد و وزیر علوم نیز قول پیگیری به این دانشجویان داد در نهایت روز گذشته دانشگاه آزاد نتیجه رایزنیها را مبنی بر تصیم این دانشگاه به اعتراضات دانشجویان را اعلام کرد.
در این اطلاعیه آمده: معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، محسن نفر، در بخشنامهای به همه روسای دانشگاههای علوم پزشکی از کاهش شهریه دانشجویان رشتههای پزشکی، دندانسازی و داروسازی پذیرفته شده در سال ۱۴۰۳ خبر داد.
در بخشی از نامه آمده است: مطابق این طرح، دانشجویان میتوانند در صورت سپردن تعهد خدمت به صورت محضری که حداقل از ۳ سال کمتر نخواهد بود، از کاهش ۵۰ درصدی شهریه استفاده نمایند.
طبق این بخشنامه انجام این تعهدات برای پذیرفته شدگان امسال کاملا اختیاری است.
پس از چند روز مطالبهگری از سوی دانشجویان و پیگیریهای خبرگزاری دانشجو، سرانجام دانشگاه آزاد اسلامی در بخشنامهای از کاهش ۵۰ درصدی شهریه دانشجویان پزشکی، دندانسازی و داروسازی به شرط تعهد خدمت در مناطق مورد نیاز به مدت حداقل ۳ سال خبر داد.
با وجود این موضوع اما دانشجویان همچنان بر مطالبه حقوق خودشان تاکید داشته و برخی از آنها میگویند: درحالی که از شرایط بورسیه و تحصیل رایگان استفاده نکردند، اگر قرار است شهریه پرداخت کنند پس دیگر چه لزومی به سپردن خدمت دارند؟
این دانشجویان با انتقاد از این تصمیم دانشگاه آزاد اعلام کردند: دانشجویان دانشگاه آزاد دو دسته قبولی دارند که تعهدی هم درمیان پذیرفته شدگان هستند در دانشگاههای دولتی تعهد بین ۷ تا ۱۰ سال است، اما دانشگاه آزاد ۳ تا ۵ سال است.
این دانشجو افزود: دانشگاه دولتی نه یک میلیارد و ۵۰ میلیون تومان شهریه میگیرد، همچنین خوابگاه هم در اختیار دانشجو قرار میدهد و حتی حقوق هم به دانشجو پرداخت میکند، اما دانشگاه آزاد نه بیمارستان دارد و تمام هزینهها آزاد است و هیچ امکانات دولتی هم ندارد.
دانشگاه آزاد مدرک آن آزاد است و نباید تعهد از دانشجو بگیرد این مسئلهای بود که خود مسئولان دانشگاه مطرح کردند، اما الان خلاف آنچه که گفته شده، تصمیم گرفتند.
حالا این دانشجویان نسبت به این تصمیم منتقد هستند و خواستار این مسئله هستند که دانشگاه آزاد تصمیمی منصفانه برای این دانشجویان اتخاذ کند.
به راحتی بچه ها میتونستن یا برن روزانه یا هم تعهدی اگر بنا به تعهد خدمت بود ....
ظلم آشکار
زرنگی و دغل بازیه دانشگاه آزاد رو میبینید همه ی اینها برنامه ریزی شده بوده
آیا ما مشکل داریم؟ خودمون نتونستیم تعهدی بزنیم؟
این دانشجویان اگه قرار بود تعهد بدهند با رتبهای حداقل ۲ هزار بدتر میرفتند پزشکی تعهدی میزدند و لااقل هزینه نمیداند اگر دانشگاه آزاد قرار بود همچین کاری کند چرا قبل از انتخاب رشته نگفته ؟
دانشگاه آزاد باید روند شهریه رو مثل سال های قبل بکند
آخه این کجای قانونه
تو رو خدا به دادمون برسین
چرا من باید با رتبه سه رقمی تعهد آزاد بدم؟ هم پول میلیاردی بدم ، هم طرح برم ، هم تعهد خدمت بدم ، کیفیت دانشگاه ها رو هم خودتون مقایسه کنید .
بعد طرف با رتبه ۲۱ هزار تعهدی روزانه بره .... یعنی چی!
دانشجویان همچنان درخواست رسیدن به حقوق قانونی شون را دارند . همه به اتفاق ارا معتقدند بخشنامه تعهد ۵/۵ سال (دو سال طرح اجباری + سه و نیم سال کار بعد از طرح ) و شهریه ۱۰۰ در صد افزایش یافته توهین به شعور اونهاست .
دانشجویان معتقدند
بخشنامه وزرات بهداشت با نوعی عوام فریبی اذع
تعهدی شهر خودمونو دولتی میاوردیم
چرا از قبل اطلاع ندادن که ما بریم راه دور ؟
این تعهد هیچ مشکلی رو حل نمیکنه
هم پول بدیم هم ۲ سال طرح هم ۳ سال تعهد !
اخه دانشگاه آزاد و تعهد؟؟؟