به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، ستار هدایتخواه شب گذشته در مراسم عزاداری ابا عبدالله الحسین (ع) در مصلای یاسوج به بررسی آثار ربا و رباخواری در جامعه از دیدگاه اسلام و قرآن پرداخت و گفت: ربا با ایمان به خدا ناسازگار بوده و در احادیث، رباخواری، زشت تر و خطرناک تر از زنای با محارم در کنار خانه خدا ذکر شده است.
وی رباخواری را شیوه و منش یهود دانست و گفت: رباخواری اعلان جنگ با خدا و پیامبر خداست و کسی که با خدا و رسول او اعلان جنگ کرده در جنگ با ولی خدا نیز حضور پیدا می کند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی یاسوج به بررسی ربا در قرآن پرداخت و گفت: قرآن کریم رباخوار را کسی معرفی می کند که شیطان بر او تسلط پیدا کرده و از جای بر نمی خیزد، جز اینکه شیطان او را لمس کرده است.
هدایتخواه افزود: قرآن ربا را باعث محو برکت از زندگی و مبتلا شدن به کفران و ناسپاسی شدید می داند و بدست آوردن مال از این راه را بدترین و پلیدترین درآمدها معرفی می کند.
وی ادامه داد: ترسناک ترین خطری که پیامبر برای امت اسلامی ترسیم کرد، ربا بود که این عمل همسنگ و همتراز با شرک است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی یاسوج رباخواری را باعث نابودی دین دانست و با اشاره به شیوه بانکداری و وام دهی در بانک ها بیان داشت: اگر آنچه در قانون بانکداری اسلامی که مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفته، در بانک ها اجرا شود و دادن وام طبق یکی از عقود اسلامی مانند مضاربه، مساقات، جعاله، شرکت و غیره باشد و این عمل نیز به نیابت از صاحبان سرمایه صورت بگیرد، که طبق این عقد برخی از سود نصیب بانک می شود و برخی نصیب سرمایه گذار، ربا نیست.
هدایتخواه افزود: اما متاسفانه گاهی این شرایط در بانک ها رعایت نمی شود و بانک، سرمایه گذار و وام گیرنده را توجیه نمی کند که در قالب کدام یک از عقود وام می دهد و در ضمن نظارت نمی کند که آیا پول در همان مسیری صرف می شود که وام گیرنده به جهت آن وام اخذ کرده؛ این عمل نیز گاهی به صورت صوری با دریافت اسناد صورت می گیرد و نظارتی بر آن نمی شود.
وی بیان داشت: در صورتی که بانک نظارت نکند و وام در راه مشخص شده، هزینه نشود، پول ربا بوده و جامعه به رباخواری مبتلا می شود که بانک باید در این زمینه مواظب باشند تا جامعه را به این بلا مبتلا نکند.