به گزارش خبرنگار «خبرگزاری مشهد» از مشهد، محمدصفریان روز گذشته در نشست خبری که در دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان برگزارشد، گفت: در این ماه با توجه به اینکه نیاز بدن به مواد غذایی 15 درصد کاهش پیدا میکند، مصرف زیاد مواد غذایی باعث ایجاد معضلاتی در روند فیزیولوژیک بدن می شود.
وی در بیان علل چاقی بعضی افراد در طول ماه رمضان گفت: الگوی نادرست استفاده از برخی مواد غذایی، استفاده بیش از حد از مواد غذایی دارای شیرینی و چربی زیاد و گرسنگی طولانی که خود واکنشهای روانی خاصی را به دنبال دارد میتواند زمینه ساز افزایش وزن برخی از روزه داران شود.
مدیرگروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد راهکارهایی را برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای ناشی از رعایت نکردن اصول تغذیه در ماه رمضان بیان کرد و گفت: در شروع افطار چون معده آمادگی برای حجم زیادی از غذا را ندارد بهتر است ابتدا غذاهای سبک مانند نان پنیر و یا خرما آن هم به آرامی خورده شود، سپس بیست دقیقه بعد شام معمولی و در آخر شب هم میوه و مایعات استفاده شود.
صفریان درادامه تاکید کرد: به دلیل طولانی بودن ساعتهای روزه داری روزه داران باید وعده سحری را حتما در وعده های غذایی خود داشته باشند، کسانی که این وعده را حذف میکنند در روند سوخت و ساز بدن خود اختلال ایجاد کرده و سبب آسیب به سلامت بدن خود میشوند.
وی به غذاهایی که در سحر مصرف آنها مفید است نیز اشاره کرد و گفت: برای اینکه درطول روز زیاد احساس گرسنگی و تشنگی نکنیم بهتر است غذاهای پروتئین دار مصرف کنیم و از مصرف غذاهایی که جذب قندشان کم است و هم چنین غذاهای بسیار شیرین پرهیز کنیم.
مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد سالمندان و کودکان را از گروه های آسیب پذیر در ماه رمضان دانست و افزود: کودکان، سالمندان، زنان باردار و شیرده ازگروهای آسیب پذیر در ماه رمضان می باشند که بهتر است روزه نگیرند؛ مگر اینکه نیازهای غذای آنها به اندازه کافی تامین شده باشد.
صفریان با بیان اینکه زنان باردار و شیرده بهتر است از گرفتن روزه اجتناب کنند، گفت: زنان باردار به دلیل اینکه امکان آسیب به جنینشان وجود دارد و زنان شیرده به خاطر اینکه ممکن است شیرشان ترش و طعمش عوض شود و سایر تغییرات بین شیر و خون مادر که درصد آسیب به شیرخوار را بالا می برد بهتر است از گرفتن روزه خودداری کنند.
وی درباره غذاهای نذری که در این ماه توسط برخی افراد توزیع می شود، گفت: چون در مراحل آماده سازی این غذاها از روغن های نامناسب استفاده میشود و زمان پخت آن هم زیاد است و علاوه برآن در توزیع آن از ظروف یکبار مصرف هم استفاده می شود ما بارها سفارش کرده ایم از این نوع غذاها استفاده نشود.
مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان برای رفع درست تشنگی در افطار گفت: در اول افطار نباید زیاد مایعات مصرف شود بهتر است بعد از مدتی که از افطار گذشت به صورت جرعه ای مصرف شود؛ اما دقت شود که مایعات در فواصل مناسب ولی زیاد مصرف شود.