به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» فرهادی در مراسم بزرگداشت هشتادمین سال تصویب قانون تأسیس دانشگاه تهران که امروز در تالار فردوسی این دانشگاه برگزار شد گفت: هشتاد سال پیش در سال ۱۳۱۳ شمسی با تصویب قانون اول مرکز جامع ملی کشور بنیان نهاده شد و نامش را دانشگاه تهران گذاشتند اکنون در حالی دانشگاه مادر و نماد آموزش علمی کشور نام گرفته که سابقه و تاریخ طولانی وخوبی دارد.
وی افزود: سابقه دانشگاه به هزار و ۷۰۰ سال پیش باز می گردد و نخستین بار توسط امیرکبیر دارالفنون تأسیس شد چندی بعد لایحه تأسیس در سال ۱۳۱۲ تدوین و تهیه شد و در هشت خرداد ۱۳۱۳ مراکز آموزشی اعم از دارالفنون و مراکز دیگر تحت عنوان دانشگاه تشکیل شده و به فعالیت پژوهشی اهتمام ورزیدند.
وزیر علوم در ادامه بیان داشت: از آغاز فعالیت آموزشی این دانشگاه تاکنون همواره افرادی شایسته و صاحب نام مانند همایون، مهدی آذر، محمد غریب، بدیع الزمان فروزان فر، محمود حسابی، دهخدا، معین، مصطفی چمران، محمد مفتح، مرتضی مطهری، مسعود علی محمدی، محمد ابراهیم پاریزی، کاتوزیان و محمد مصدق به تحصیل پرداختند.
وی در ادامه گفت: دانشگاه تهران به دلیل برخورداری از پیشینه و قدمت بهره برداری از استادان شایسته و دانشجویان ممتاز و امکانات آموزشی و پژوهشی همواره از جایگاه مناسبی برخوردار بوده است. حفظ جایگاه دانشگاه تهران و توسعه فعالیت های آن در فضای تلاش نیازمند برنامه های منسجم و سالانه و دوره ای است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: سیاست های کلی نظام در عرصه فناوری که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده و اسناد بالادستی و برنامه های دولت تدبیر و امید برای بهبود اوضاع کشور، سطح انتظارات بالا برده است. دانشگاه های کشور خواسته دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران را بالا برده است امیدوارم این برنامه بهانه ای برای افزایش روند کاری طرح ساماندهی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران باشد که بی شک احیا این طرح می توان مهم ترین پشتیبانی دولت از این دانشگاه باشد.