به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمدرضا صادق شب گذشته در جمع فرهنگیان و دانشجویان مشهد در سلسله جلسات بزم اندیشه موسسه جوانان آستان قدس در تالار گفتمان این موسسه در مشهد بیان داشت: تا قبل از اوج گیری نهضت امام (ره) شرایط برای رسانههای کشور بسته بود و با حضور امام و انقلاب اسلامی روزنامههای بسیاری توانستند موجودیت خود را اثبات کنند.
وی با بیان اینکه مساجد، منبرها، روحانیون، اعلامیهها و دانشگاهها تنها رسانههای پیام دهنده انقلاب در ایام ابتدای شکل گیری نهضت امام خمینی (ره) بودند، گفت: در حالی که تنها روزهای کمی مانده بود تا پیروزی انقلاب، روزنامهها در داخل کشور فعال شدند و تا ۲۲ بهمن ۵۷ رادیو و تلویزیون نیز در اختیار انقلاب قرار گرفت.
مشاور رسانهای رئیس جمهور ادامه داد: پس از آن موج خاصی در کشور شکل گرفت که تعداد زیادی نشریه، روزنامه، ماهنامه و هفته نامه و تریبونهای مختلف جهت انتقال پیام انقلاب به راه افتادند.
صادق به شرایط دانشگاه تهران و شریف اشاره کرد و افزود: در آن زمان همه جا افرادی بودند که صحبتهای مورد نظر خود را منتقل م کردند و از طیفها، نهله های فکری و مذاهب مختلف در میان این افراد شخصیتهایی را میتوانستیم پیدا کنیم که هر کدام نیز نشریات مخصوص به خود را داشتند.
وی به فتنه بنی صدر و ماجراهای سال ۶۰ اشاره کرد و گفت: پس از آغاز جنگ تحمیلی نشریه ای که صاحب امتیازش ریاست جمهوری بود علیه انقلاب مطلب نوشت و ما مأمور بودیم تا مطالب این نشریه که با نام انقلاب اسلامی منتشر میشد را کاملا خوانده و مطالب معنادارش را در نشریه خود پاسخ دهیم.
مشاور رسانهای رئیس جمهور ادامه داد: تا پایان جنگ و عملیات مرصاد شرایط رسانهها در کشور در حالت عادی به سر میبرد و اطلاع رسانی در کشور ما برمبنای شرایط خاص کشور جلو میرفت.
در عملیات والفجر 10، ۳۱۹ خبرنگار خارجی به کشور دعوت شدند
مشاور رسانهای رئیس جمهور اوج شکوفایی رسانهای در دوران انقلاب در کشور را به عملیات والفجر 10 نسبت داد و افزود: در این عملیات که در منطقه عمومی حلبچه در ۲۳ اسفند ۶۳ رخداد ۳۱۹ خبرنگار خارجی برای اولین بار به دعوت جمهوری اسلامی ایران وارد حلبچه شدند و توانستند مظلومیت رزمندگان اسلام و تخلفات صدام در استفاده از بمب شیمیایی علیه مردم خود و رزمندگان اسلام را از نزدیک به جهان مخابره کنند.
صادق به دوره سازندگی اشاره کرد و افزود: شرایط رسانه ای در کشور در دهه ۷۰ آرام و بدون دردسر جلو میرفت و البته نقطه مات رسانهها در دوره سازندگی نبودن نشاط در میان آنها بود که میتوان دلیل این امر را قرار گرفتن کشور در شرایط بازسازی جنگ دانست.
وی در ادامه با بیان اینکه از سال ۸۰ تا ۸۴ شرایط رسانهای در کشور آرام؛ اما پس از آن جریانهای سیاسی از رسانهها به حمایت از خود استفاده کردند گفت: آنچه که دارای اهمیت است این نکته میباشد که تا میانه دهه ۷۰ در کشور تنها پنج روزنامه و دو خبرگزاری ایرنا و شبکه مرکزی خبر فعال بودند و در کل به جز تعدادی هفته نامه و ماهنامه در کشور دیگر رسانه مطرحی وجود نداشت؛ اما از سال ۸۴ به بعد تحولی عظیم در دنیای رسانه ای ایران رخ داد.
تعادل رسانه ای در کشور از سال ۸۴ به بعد برهم خورد
صادق به روی کار آمدن تعداد بسیاری از خبرگزاریها از سال ۸۴ به بعد اشاره کرد و گفت: از سال ۸۴ به این طرف جریانات سیاسی و کنشگران سیاسی رسانهها را به خدمت گرفتند و با استفاده از اینترنت تا به امروز در کشور بیش از ۵۰ خبرگزاری ۱۰۰ روزنامه، ۱۰۰ نشریه هفتگی، ماهنامه و گاهنامه و بیش از صدها سایت مجوزدار و چند 100 سایت بدون مجوز در حال فعالیت میباشند.
وی رسانهها را در ساخت سیاست و ایجاد روابط اجتماعی و انتقال قدرت تاثیرگذار دانست و ضمن بیان اینکه نکته اساسی در اختیار داشتن این سه مولفه در دست رسانهها میباشد، گفت: من این نکته را قبول ندارم که عده ای میگویند در کشور آزادی رسانهای وجود ندارد. ما آزادی رسانه ای داریم؛ اما در مقابلش مسئولیت اجتماعی از رسانه ها را نیز خواستاریم.
دولت تدبیر و امید نقدها را بر چشم میگذارد
مشاور رسانهای رئیس جمهور به شرایط رسانهها در دولت تدبیر و امید اشاره و تصریح کرد: دولت تدبیر و امید تا به امروز با گفتمان اعتدال بارها اعلام کرده است که نقد را بر چشم میگذارد و پذیرا میباشد؛ اما نقد نیز دارای شرایط خاص خود است.
صادق ادامه داد: برخی خود را رقیب دولت میدانند و سعی در جریان سازی برای دولت دارند؛ اما این را بدانند این دولت، رقیب بدبختی مردم است و برای اینکه رسانه ها را منتقدش کند تلاشی انجام نمیدهد.
وی به جریانات سیاسی و افراد سیاسی که تلاش در به خدمت گرفتن رسانهها دارند اشاره کرد و گفت: برخی برای مطرح کردن خود دولت را بدنام میکنند زیرا در حقیقت میخواهند با این سیاست حضور خود را به مردم اعلام و در عرصه سیاسی کشور برای خود حاضر باش بزنند.
مشاور رسانه ای رئیس جمهور با بیان اینکه این را بدانید مردم در ۲۴ خرداد ۹۲ به یک گفتمان رای دادند و روحانی امروز رئیس جمهور آن گفتمان است، افزود: روحانی پیروز گفتمان ۲۴ خرداد میباشد و امروز بر مسند ریاست جمهوری قرار دارد و رهبر انقلاب به وی اعتماد و در سفر اخیر به قم به خوبی دیدیم که چگونه مورد احترام مراجع و مورد تکریم مردم میباشد.
صادق به جمعیت استقبال کننده از روحانی در اصفهان اشاره کرد و گفت: آیت الله طباطبایی در شورای اداری به ما گفت هنگامی که بنا شد به اصفهان بیاید ما میخواستیم میدان امام را پرده بزنیم که اگر جمعیت کمی آمد این کمبود جمعیت به چشم نیاید؛ اما هنگامی که رئیس جمهور در میدان امام حاضر شدند جمعیت به قدری بود که اطراف میدان نیز پر شده بودند و این برای ما جای مباهات دارد.
وی ادامه داد: متأسفانه رسانهها در کشور تنها یک قسمت از سخنان رئیس جمهور را انتخاب و به روی آن ماهها تبلیغات انجام میدهند، برجسته کاری تنها به این خاطر است که میخواهند دولت یازدهم را در نزد مردم تخریب کنند.
مشاور رسانهای رئیس جمهور با بیان اینکه امیدوارم رسانهها در شرایط امروز مراعات اخلاق را کنند، گفت: گفتمانی که در ۲۴ خرداد ۹۲ موفق به رای آوردن نشد بهتر است این مطلب را بپذیرد و با آن کنار بیاید و بداند باید گفتمان اعتدال امروز فرصت خدمت کردن به مردم داشته باشد.
صادق به آمار ارائه شده از سوی روحانی در چند روز اخیر در خصوص کاهش تورم اشاره کرد و افزود: آن چه که روحانی اعلام کرد براساس مرکز آمار ایران بر مبنای معدل ۴۶۰ قلم کالا که از بهمن سال گذشته تا بهمن امسال رشد قیمت بسیار نداشته است به دست آمده و این نشان میدهد دولت قیمتها را کاهش نداده است بلکه از افزایش بی رویه آنها جلوگیری کرده است.
وی در پاسخ سئوال خبرنگاری که پرسید آیا دولت نمیتواند در برابر منتقدان خود رفتار آرام تری داشته باشد، بیان داشت: دولت با عامه مردم رفتار اخلاقی مناسبی دارد و هر از گاهی که عصبانیت در رفتار رئیس جمهور دیده میشود این رفتار منتسب به مردم نبوده و به اشخاص خاصی برمی گردد.
صادق در پاسخ به اینکه آیا آن ۱۰۰نماینده این که به رئیس جمهور نامه دادند نیز مخاطب توهینهای وی میباشند یا خیر، گفت: اولا هیچ نامه ای از سوی 100 نماینده به رئیس جمهور نوشته نشده است و هر کس نام این ۱۰۰ نماینده را بیاورد از ما جایزه خواهد گرفت؛ این را بدانیداین نامه یکی از مصادیق انحرافی میباشدکه عده ای تلاش دارند در ذهن مردم ایجاد کنند و در ثانی سخنانی که رئیس جمهور در ۱۶ آذر سال گذشته در دانشگاه شهید بهشتی انجام دادند و یا در اجلاس سران و یا جشنواره مطبوعات بیان کردند حرفهای بسیار کامل و معنادار بود که برخی رسانههای منتقد دولت تنها قسمتهای مورد نظر خود را از این سخنرانیها جدا کرده و به نحوی تبلیغ کردند که گویا دکتر روحانی تحمل انتقاد در کشور را ندارد.
وی در پایان با بیان اینکه شهادت شرعی میدهم که روحانی و اعضای دولت او با منتقدان ژورنالیست هیچ مشکلی ندارند، گفت: من این شهادت را نه به این دلیل که در دولت وی مشاور رسانه ای هستم می گویم بلکه به این دلیل میگویم که رئیس جمهور را به خوبی میشناسم و در سخنانش مقصودی جز بیان کردن حقیقتها و کلی گویی در خصوص برخی مباحث نداشته و این جهت گیری های شخصی برخی رسانه هاست که تلاش دارند چهره دولت را مکدر نشان دهند.
نمیدونم چرا همینطوری یاد تعطیلی نه دی همین چند روز پیش و توقیف وطن امروز و ... افتادم! همینجوری...