جعفر بارانی بیرانوند در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در خرم آباد، با اشاره به اینکه اجرای سه طرح راهبردی در اردوهای جهادی لرستان در دست اقدام است، گفت: یکی از این طرح ها تدوین طرح جامع و نقشه راه بومی اردوهای جهادی لرستان با توجه به تجربه اعزام دو هزار گروه جهادی استان طی هشت سال و شناسایی مناطق محروم طی این مدت است.
وی با بیان طی هشت سال اخیر توسط گروه های جهادی استان محرومیت ها و توانمندی های بیش از 800 روستا در بخش های مختلف شناسایی شده است، افزود: با تدوین این طرح برای هر بخش که 30 تا 40 روستای شناسایی شده را در برمیگیرد یک گروه از دانشگاه های استان به عنوان تعیین و مسئولیت اجرای طرح جامع بومی به این گروه معین واگذار می شود.
بارانی بیرانوند ادامه داد: این طرح در قالب دو چشم انداز پنج ساله اجرا می شود که در پنج سال اول بیشتر به دنبال توسعه عدالت اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و عمرانی در روستاها با همکاری دستگاههای اجرایی استان و در پنج سال دوم به دنبال به بار نشستن طرح های پیگیری شده هستیم.
وی افزود: با توجه به شناسایی های صورت گرفته توسط دانشجویان جهادی استان لرستان روستاها و مناطق محروم این استان از معظلات فرهنگی و اجتماعی نظیر اعتیاد، استفاده ماهواره، بیکاری، ضعف مسائل دینی به علت کمبود مراکز دینی اعم از خانه های عالم، مساجد و مبلغ دینی، استفاده از شیوه های سنتی و غیر علمی در بخش های کشاورزی، دامپروری و باغداری، بهره برداری ناصحیح از منابع آب، کمبود آب شرب، غفلت از اجرای طرح هادی در روستاها، خلاء آموزش های مهارتی، وجود بیماری های مشترک بین انسان و دام، عدم بهره مندی از راههای دسترسی مناسب، عدم پوشش شبکه های تلویزیونی ملی و استانی در برخی از روستاها، ضعف کشاورزی مکانیزه، غفلت از اقتصاد مقاومتی با توجه به ظرفیت های موجود در روستاها و مناطق محروم رنج می برند.
مسئول سازندگی و کارآمدسازی بسیج دانشجویی لرستان از راه اندازی گروه های جهادی مردم محور در روستاهای استان جهت تقویت و احیاء کار و تلاش در بین روستائیان و به ویژه جوانان تحصیلکرده و با تجربه خبر داد و گفت: تاکنون سه گروه جهادی مردم محور در روستاهای ازنا سگوند و یکی از روستاهای بخش میربگ جنوبی شهرستان دلفان راه اندازی شده است.
بارانی بیرانوند با بیان اینکه گروه های جهادی مردم محور در تمام روستاهای استان با اولویت روستاهای محروم راه اندازی می شوند، تصریح کرد: این گروه ها با هدف تقویت روحیه جهادی و مطالبه گری و توجه به اقتصاد مردم محور در بین مرذم راه اندازی می شوند.
وی در ادامه از تدوین طرحی با هدف دعوت از دانشجویان جدیدالورود برای مشارکت در اردوهای جهادی خبر داد و افزود: بر این اساس دانشجویان ورودی جدید در قالب بازدید از طرح ها و برنامه های اجرا شده توسط دانشجویان جهادی استان با ظرفیت های اردوهای جهادی آشنا می شوند.
مسئول سازندگی و کارآمدسازی بسیج دانشجویی لرستان گفت: امیدواریم که دانشجویان ورودی جدید در قالب این طرح علاوه بر آشنایی با محرومیت ها و توانمندی های مناطق محروم و روستاهای استان روحیه کار جهادی و روحیه پرهیز از تجملگرایی و رفاه طلبی را در خود تقویت کنند.