خبرهای بدی برای کسانی که به خزندگان فوبیا دارند، در راه است؛ دانشمندان هاروارد با کمک یک محقق ایرانی ربات نرمی را با الهام از مار طراحی کردهاند که سریعتر و دقیقتر از خود این خزنده حرکت میکند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، خبرهای بدی برای کسانی که به خزندگان فوبیا دارند، در راه است؛ دانشمندان هاروارد با کمک یک محقق ایرانی با نام احمد رفسنجانی، ربات نرمی را با الهام از مار طراحی کردهاند که سریعتر و دقیقتر از خود این خزنده حرکت میکند. این ربات با روش کریگامی ساخته شده است که گونهای از اوریگامی است که از یک هنر ژاپنی سرچشمه گرفته و خالق با بریدن کاغذ به ساخت اثر میپردازد. این روش، پوستی قابل کشش و سطحی با بافت سهبعدی به این ربات داده که خیلی شبیه به پوست مار است.
گفتنی است که قبلا ربات نسل اولی با روش کریگامی ساخته شده بود که زمانی که کش میآمد، به صورت یکنواخت تغییر شکل میداد. اما این ربات جدید، پوستهای قابل برنامهریزی دارد؛ به این معنا که برشهای کریگامی آن به صورت دلخواه ظاهر میشوند و میتوانند سرعت و دقت ربات را در حرکت بهبود بخشند. این تحقیق در مجله آکادمی ملی علوم منتشر شده است.
به گفته احمد رفسنجانی، یکی از مهندسان تیم سازنده این ربات، مار رباتیک آنها اولین نمونه با ساختار کریگامی است که ساختار آن در تغییر شکل یکنواخت نیست.
وی در این مورد میگوید: در کریگامی مسطح، تغییر شکل به صورت یکنواخت انجام میشود؛ به این معنا که همه بخشهای آن در یک آن تغییر میکنند. اما در پوسته کریگامی ربات جدید ما این تغییر شکل به صورت یکنواخت نیست و کاملا غیرمتقارن است. این نوع کنترل در تغییر شکل میتواند به طراحی سطوح واکنشپذیر و پوستهای هوشمند منجر شود که بر اساس نیاز بافت یا مورفولوژی (ریخت) خود را تغییر میدهند.
این تحقیق جدید، تلفیقی از دو ویژگی مهم مواد است؛ یکی اندازه برشها و دیگری انحنای ورقها. محققان با کنترل این ویژگیها توانستند تغییر شکل این ساختار را به گونهای برنامهریزی کنند که از یک طرف شروع میشود و به طرف دیگر آن میرسد.