صنعت هوایی اسزران با توجه به وابستگیهای مختلف کشور در حوزه تامین ساخت، تامین قطعات و تعمیرات، نیاز به بومی سازی دارد و حضور جوانان خلاق در این حوزه تحریم و تهدیدها را کم رمق میکند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صنعت هوافضا یکی از صنایع حیاتی و مورد نیاز هر کشوری است. این صنعت معمولا هزینههای بالایی برای دولتها به بار میآورد. هزینههای مختلفی که با کمک فناوریهای مدرن توسط کشورهای محدودی ارائه میشود. خدماتی گران و هزینه بر.
تامین این نیازها برای کشور ما در کنار بالا بودن هزینهها با محدودیتهای تحریم نیز روبرو است. اما در این میان شاید تنها بتوان چشم امید به جوانانی داشت که با کمک تخصص خود و همتی که دارند میتوانند این صنعت راهبردی را ایرانیزه کنند.
شاید این ادعا که ایران میتواند صنعت هوایی مستقلی داشته باشد و از پس نیازهای داخلی خود برآید کمی اغراق آمیز باشد؛ اما اگر نگاهی به توان شرکتهای دانش بنیان و متخصصان داخلی بیندازیم میتوانیم دل خود را گرم کنیم که ما میتوانیم؛ اما کمی دیرتر. شاید مسیر طولانی باشد، ولی رسیدن به آن ممکن است.
ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با همین نگاه، تلاش میکند مسیر خودکفایی این شرکتها در صنعت خودرو را هموار و بسترهای لازم برای توسعه این صنعت را ایجاد کند. ستاد تلاش کرده است تا با حمایت از استانداردسازی محصولات هوایی به این روند سرعت بخشد.
بر اساس اعلام این ستاد، استانداردسازی یک ساز وکار بسیار مهم و حیاتی برای توسعه پایدار صنعت هوایی و هوانوردی است. با توجه به داخلیسازی برخی نیازمندیها و محصولات مورداستفاده در صنعت هوایی و هوانوردی در کشور، فرآیند استانداردسازی محصولات تولیدی منطبق با قوانین و استانداردهای جهانی، در دستور کار قرار دارد.