معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: برای توسعه صنعت دارو باید زیست بوم نوآوری توسعه پیدا کند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در حاشیه مراسم رونمایی از چهار فرآورده دارویی پروبیوتیک در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از وظایف ذاتی ما کمک به تحقیق و توسعه و ورود محصولات جدید به بازار است. یکی از مشکلات عرضه محصولات جدید به بازار، مسئله هزینه تحقیق و توسعه است که به شرکتها تحمیل میشود.
ستاری تصریح کرد: با توجه به حمایتهایی که طی چهار الی پنج سال گذشته از سوی معاونت علمی صورت گرفته است، عدد قابل توجهی از تجهیزات در داخل کشور تولید میشود، اما از این موضوع نیز بی اطلاع نیستیم که در بحث خط تولید و تحقیق و توسعه نیاز به تجهیزات بسیار خاص است.
وی در خصوص نحوه تامین این تجهیزات خاص بیان کرد: طی توافقی که با صندوق نوآوری و شکوفایی صورت گرفته با ارائه تسهیلات و وامهای کم بهرهای که پرداخت میشود به آنها کمک میکنیم تا از مرز مشکلات عبور کنند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکید کرد: من معتقدم که ما به یک زیست بوم نیاز داریم، در حال حاضر در حوزه دارو این زیست بوم ایجاد شده است شرکتهای بزرگی داریم که خط تولید آنها چند صد میلیارد تومان محصول تولید میکند یعنی این حجم از سرمایه که از سوی بخش خصوصی وارد چنین شرکتها شده، باعث میشود تا از ایدههای جدید و خلاقیتهای آنها حمایت شود و هزینهها نیز در بخشهای مختلف آنها سرشکن میشود.
وی گفت: ورود سرمایه گذارهای بخش خصوصی باعث میشود تا یک اکوسیستم بتواند نوآوری داشته باشد و ما اگر بخواهیم در همه حوزهها به نتیجه مطلوب برسیم باید این زیست بومها ایجاد شود. شاید کمی زمان بر باشد، اما با هماهنگیهایی که به وسیله صندوق نوآوری و شکوفایی و بانکها برای ارائه تسهیلات کم بهره صورت گرفته است، محقق خواهد شد.