محققان دانشگاه پردو به رهبری یک محقق ایرانی ابزار پوشیدنیای ساختهاند که با تولید گاز ازون موجب از بین رفتن باکتریهای مقاوم در برابر آنتیبیوتیک میشود.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه پردو به رهبری رحیم رحیمی، ابزار پوشیدنیای طراحی کردند که با تولید گاز ازون و از طریق یک فرآیند اکسیداسیون دیواره سلولهای میکروبها را پاره میکند و موجب از بین رفتن باکتریهای مقاوم در برابر آنتیبیوتیک میشود.
مدتی است که از گاز ازون کشنده باکتری، برای بهبود زخمهای مزمن مانند زخمهای پوستی دیابتی استفاده میشود. به لطف این سیستم پوشیدنی، چنین درمانی به زودی بسیار عملیتر و موثرتر خواهد شد.
معمولا بیماران در کلینیکها تحت ازون درمانی قرار میگیرند و زخمهای مقاوم به آنتیبیوتیک آنها باید توسط متخصصان آموزش دیده درمان شود. از این رو، این درمان برای بیمارانی که در مناطق دور افتاده زندگی میکنند یا در مناطقی که کمبود پزشک دارند، خیلی دشوار است. با این حال، بیماران نه تنها تمام مدت طول درمان باید در کلینیک بمانند، بلکه درمان آنها تا پایان آخرین جلسه طول میکشد. از این رو، دانشمندان دانشگاه پردو سعی کردند تا با طراحی این سیستم جدید، محدودیتهای این درمان را برطرف کنند.
دانشمندان فعلا نمونه اولیهای از این ابزار قابل حمل و پوشیدنی را طراحی کردهاند که شامل یک قطعه قابل تنفس است که به طور موقت روی سطح بالای زخم قرار میگیرد و به آن میچسبد. این قطعه به وسیله یک شلنگ سیلیکونی به یک دستگاه تولید گاز ازون جمعوجور وصل میشود که این دستگاه به همراه باتریاش روی کمربند قرار میگیرد.
رحیمی در این مورد میگوید: گاز ازون از این دستگاه به سمت سطح پوست و ناحیه زخم به صورت هدفمند هدایت میشود تا آن را بهبود ببخشد. نوآوری ما برای بیماران در خانه بسیار ساده و راحت است.
گفتنی است که این سیستم در حال حاضر قرار است برای درمان زخم حیوانات مورد استفاده قرار گیرد و پس از آن واحد مرحله آزمایش بالینی روی انسان میشود.