به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ابراهیم مظفری مدیرعامل شرکت فنآوران ابزارساز آریا، از توسعه سامانههای یادشده در داخل کشور گفت و ادامه داد: بهبود همزمان دقت و پاسخ زمانی از نیازهای روز افزون این سیستمها است. سیستمهای سروو هیدرولیک به علت دقت بالا و نسبت پایین وزن به نیرو، کاربرد گستردهای در شاخههای مختلف صنعت دارند.کاربردهای گستردهسامانههای سروو هیدرولیک نسبت به سایر سیستمهای مکانیکی و الکتریکی دارای مزیتهای نسبی زیادی هستند که مهمترین آنها نسبت پایین وزن به توان و دقت بالا است. گستره کاری این سیستمها به صورت روز افزونی در حال رشد بوده و بهبود همزمان سرعت و دقت این سیستم ها، از نیازهای صنایع مختلف است.
یک موتور سروو هیدرولیک در اصل یک موتور جریان مستقیم است و به همراه برخی دیگر از اجزای سازنده مخصوص دیگر که یک موتور جریان مستقیم را به صورت سروو تبدیل میکنند.
در یک واحد سروو، یک موتور جریان مستقیم کوچک، یک پتانسیومتر، چرخ دنده و یک مدار هوشمند پیدا خواهید کرد. مدار هوشمند به همراه پتانسیومتر باعث میشود سروو مطابق خواستههای کاربر بچرخد. همانطور که میدانیم، یک موتور جریان مستقیم کوچک با سرعت بالا میچرخد، اما گشتاور حاصل از چرخش آن برای حرکت حتی یک بار سبک نیز کافی نخواهد بود.
این جایی است که سیستم چرخ دنده داخل به یک سروو مکانیزم اضافه میشود. مکانیزم چرخ دنده سرعت ورودی از موتور را که بسیار سریع است به سرعت آهستهتر تبدیل میکند و به یک سرعت خروجی میرسد که از سرعت ورودی آهستهتر، اما کاربردیتر است.
کارایی همپای نمونه خارجی
سروو هیدرولیک تولید شده در شرکت فن آوران ابزارساز آریا یک دوم نمونه خارجی قیمت دارد، اما همان کارآیی را دارد. سروو هیدرولیک جز اقلام تحریمی است و پس از تشدید تحریمها عملا واردات آن غیرممکن شده است.
سروو هیدرولیک در ساخت خودروهای اتوماتیک به کار میرود و به نحوی انجام امور به صورت خودکار را تسهیل میکند. سروو هیدرولیکها براساس سیگنالهای کنترلی که دریافت میکنند، رویه خود را آغاز میکنند.
ایجاد ۲۵ فرصت شغلی
این فعال فناور، با اشاره به چالشهای پیش روی شرکتهای دانش بنیان گفت: تربیت نیروهای متخصص در داخل کشور یکی از معضلات جدی امروز است، اما با این وجود نزدیک به ۱۵ فرصت شغلی در شرکت فن آوران ابزارساز آریا ایجاد شده است در حالی که به ۱۰ متخصص دیگر نیز نیازمندیم تا چرخه تولید خود را کامل کنیم.
این فعال فناور، جلوگیری از خروج ارز را یکی دیگر از مزایای تولید این محصول ایرانساخت دانست و گفت: توسعه تولید سروو هیدرولیکها میتواند مانع خروج میلیونها دلار ارز از کشور شود؛ بنابراین کمکهای ریالی به شرکتهای دانش بنیان میتواند ثمرات به مراتب بزرگتر برای کشور داشته باشد.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری