به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اینوتکس یا همان بزرگترین گردهمایی شرکتهاى نوپا و نوآور در منطقه جنوب غرب آسیا در حالی یازدهمین دوره خود را تجربه میکند که اکنون تبدیل به بزرگترین رویداد نوآوری و فناوری در کشور شده است و هر ساله افتخار میزبانی بیش از ۴۰ هزار مخاطب از سراسر جهان به صورت حضوری و مجازی را دارد.
توانمندسازى کارآفرینان از طریق ارائه موفقیتهایشان، تامین منابع مالى، پیدا کردن مسیر مناسب جهت ورود به بازار و نیز برقرارى ارتباط میان اجزای مختلف زیستبوم نوآوری و فناوری از جمله اهداف برگزارى رویداد بزرگ اینوتکس است.
معمولا نمایشگاههاى بینالمللى با گرایشهای علمی و فناوری پل ارتباطى بین بازرگانان، فناوران، صنعتگران و محققان کشورهاى گوناگون هستند که تنها براى نمایش کالاها و انجام مذاکرات تجارى پیرامون آنها برگزار نمیشوند بلکه اطلاعات گوناگون در زمینه قیمتهاى رقابتى در سطح جهانی، آخرین استانداردهاى کیفی، آخرین پیشرفتهاى صنعتی، دستاوردهاى پژوهش علمى و ایدههاى اقتصادى - تکنولوژیکی نیز در خلال برگزارى نمایشگاهها مورد تبادل قرار مىگیرند.
از سرمایهگذاری تا شبکهسازی
در همین راستا با همت پارک فناوری پردیس از سال ۱۳۹۰ نمایشگاه بینالمللی نوآوری و فناوری INOTEX را با حضور شرکتهای بینالمللی با هدف سرمایهگذاری (ارتباط سرمایه گذاران داخلی و بینالمللی با شرکتها و استارتاپها)؛ مشارکت و همکاری (بین شرکتهای فناور و استارتاپهای داخلی و بینالمللی) و گفتگو و شبکهسازی (بین فعالان اکوسیستم نوآوری و فناوری) برگزار میکند.
درحقیقت نمایشگاه INOTEX تلاش میکند که علاوه بر معرفی فناوریهای روز به صنایع بزرگ و متوسط، مشتریان محصولات فناورانه را به تولیدکنندگان آنها متصل و همچنین سرمایه گذاران را با فرصتهای سرمایهگذاری در طرحهای فناورانه یا استارتاپها آشنا کند.
مهمترین رویداد سال در حوزه نوآوری و فناوری کشور
اینوتکس اکنون بعنوان یکی از مهمترین رویدادهای سال در حوزه نوآوری و فناوری کشور شناخته میشود و در طول این سالها مورد استقبال طیف وسیعی از مخاطبان واقع شده است. از سال ۱۴۰۰ ناحیه نوآوری پردیس، میزبان اینوتکس بوده و این باعث میشود تا رویداد اینوتکس هرسال تبدیل به یک رویداد فراموش نشدنی برای اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور شود.
اینوتکس ۲۰۲۰ در حالی که به صورت مجازی میزبان بیش از ۴۰۰ شرکت و استارتاپ و بیش از ۲۰ هزار بازدیدکننده آنلاین بود اینوتکس ۲۰۲۱ به شیوهای جدید و نوآورانه و به صورت ترکیبی از بخشهای حضوری و مجازی در فضایی باز واقع در پارک فناوری پردیس برگزار شد.
آمار ۱۰ دوره برگزاری رویداد اینوتکس
یازدهمین دوره نمایشگاه بینالمللی نوآوری و فناوری
با توجه به شیوع ویروس کرونا و در راستای حفظ سلامت مخاطبین نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۱ با رعایت استانداردهای ویژهای در طراحی رویدادها، پلانهای نمایشگاهی و ساخت غرفهها برنامهریزی شد به گونهای که بتوان حضور مخاطبان را در بخشهای مختلف این رویداد در شرایط ایمن و با حفظ فاصلهگذاری اجتماعی مقدور ساخت. اما حال به اینوتکس ۲۰۲۲ رسیدیم، یازدهمین دوره نمایشگاه بینالمللی نوآوری و فناوری.
این اولین باری نیست که اینوتکس در روزهای کرونایی برپا میشود، اما به اندازه دو دوره قبلی تجربه موفق برای برگزاری رویدادی کاملا استاندارد مطابق با پروتکلهای بهداشتی دارد. به گفته مهدی صفاری نیا رییس پارک فناوری پردیس اینوتکس همچون دوره گذشته در فضای با پارک از ۲۱ تا ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ برپا خواهد شد و میزبان فعالان و نوآوران است.
برای استفاده از تخفیف نمایشگاه هرچه سریعتر ثبتنام کنید
ثبتنام تمام بازیگران اکوسیستم فناوری و نوآوری کشور برای شرکت در یازدهمین نمایشگاه اینوتکس آغاز شده است و طبق اعلام دبیر رویداد، سجاد عباسی فشمی، اگر متقاضیان تا ۱۴ اسفندماه ثبتنام خود را نهایی کنند از تخفیف ۳۰ درصدی تحت عنوان «ثبتنام زودهنگام» بهرهمند خواهند شد؛ البته این تخفیف در کنار سایر تخفیفهایی است که مسئولان اینوتکس برای شرکتهای دانشبنیان و خلاق در نظر گرفتهاند.
بخشهای مختلف نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۲ به شرح زیر است:
اینوتکس پیچ
رقابت استارتاپها در حضور سرمایهگذاران و امتیازدهی به آنان توسط داوران مطرح ایرانی و بینالمللی از جمله رویدادهای نمایشگاه اینوتکس است.
استیج اینوتکس
بیش از ۳۰ ساعت سخنرانی، پنل و گفتگو هیجانانگیز و چالشی با هدف فرهنگسازی کارآفرینی، شنیدن ناشنیدهها و همچنین ایجاد انگیزه در جوانان.
ایستگاه آینده
مرور روندهای روبهرشد فناوریهای جدید در قالب بیش از ۲۰ ساعت سخنرانی، پنل، گفتگو و نمایش فیلم، تاثیرات اقتصادی، سیاسی، احتماعی و فرهنگی این فناوریها بر آینده زندگی بشر با حضور مهمانان برجسته داخلی و بینالمللی بررسی خواهد شد.
کافه سرمایه اینوتکس
در یازدهمین دوره نمایشگاه اینوتکس این امکان برای استارتاپها فراهم شده است تا با سرمایهگذاران ملاقات کرده و جذب سرمایه کنند.
زنگ تفریح
این بخش بستری برای سرگرمی مخاطبان و تجربهای جدید در فضای نمایشگاه است.
پاویون مشاوران
در این بخش خدمات مشاوره متناسب با نیاز هربخش از اکوسیستم نوآور یو فناوری و همچنین با توجه به شرایط خاص کشور یا جهان داده میشود.
ارائه نیازهای فناورانه Reverse Pitch
در این بخش صنعتگران و شرکتهای مختلف به بیان نیازهای خود میپردازند. در میان حاضرین نیز از شرکتهای فناور و کسانی که توانایی پاسخ دادن به این نیازها را دارند دعوت میشود تا راهحلهای خود را متناسب با نیاز مطرح شده ارائه دهند.
تور بازدید از ناحیه نوآوری پردیس
به منظور آشنایی بیشتر مخاطبان نمایشگاه با فضای ناحیه نوآوری پردیس و تعدادی از شرکتهای مشغول در پارک برای اولین بار این بخش انجام میشود.
استارکاپ
این بخش یکی از بخشهای مهیجی است که از امسال به نمایشگاه اضافه شده است و رقابتی جذاب بین استارتاپها در این بخش شکل میگیرد.
استیج حکمرانی
نگاهی به مسیر سیاستگذاری نوآوری و فناوری کشور که برای اولین بار در دوره یازدهم قرار است صورت گیرد.
اینوتکسیکاپ
فرصتی است که کودکان و نوجوانان با قرار گرفتن در موقعیتهای عملی، چالشهای مختلف و مواجه با مسائل گوناگون دست به اقدام آگاهانه بزنند.
علاوه بر بخشهای جانبی مورد اشاره، امسال برای اولین بار قرار است که نشست روسای پارکهای فناوری غرب آسیا و همچنین اختتامیه دومین رقابت علمی کنز هم در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۲ برگزار شود.