به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از دانشگاه تهران، دکتر کاظم عزیزی، استاد دانشکده فیزیک دانشکدگان علوم دانشگاه تهران و عضو کارگروه سِرن در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در معرفی این مؤسسه علمی بینالمللی گفت: «سرن، مرکز تحقیقات فیزیک هستهای و ذرات اروپا و بزرگترین آزمایشگاه علمی جهان است. کشورهای اروپایی اعضای اصلی سرن هستند، ولی بیش از ۷۰ کشور به شیوههای دیگر با سرن همکاری میکنند. توصیف ساختار ماده در بنیادیترین سطح، شناسایی دقیق مؤلفههای تشکیلدهنده انرژی کل کیهان شامل ماده و انرژی تاریک، بررسی تحول کیهان از لحظه اولیه تاکنون و بررسی سناریوهای محتمل برای آینده کیهان از جمله اهداف این آزمایشگاه علمی است.»
عزیزی درباره دیگر فعالیتهای علمی جاری در سرن گفت: «در سرن، به موازات فیزیک، پژوهش در شاخههای دیگر علم همچون مهندسی، کشاورزی، پزشکی، هوش مصنوعی و فناوریهای نوین جریان دارد.»
عضو هیئت علمی دانشکدگان علوم دانشگاه تهران، در خصوص اهمیت مشارکت در سرن و مراکز علمی مشابه گفت: «پژوهشهای جاری در سرن در ابعاد ده به توان منهای هجده (نانو-نانو) انجام میشود. چنین تحقیقاتی منجر به پیشرفت در فناوریهای ریز میشود که اساس تحول صنعتی است. از این رو چنین مشارکتی به پیشرفت کشورها در کلیه زمینههای علمی، اعم از علوم پایه، پزشکی، مهندسی و کشاورزی خواهد انجامید. میتوان گفت آینده اقتصاد کشورها در درازمدت به میزان سرمایهگذاری آنها در تحقیقات بنیادی و در رأس آنها فناوری شتابدهندههای ذرات وابسته است.»
عزیزی پیشینه همکاری مؤسسات علمی-پژوهشی ایرانی با سرن را چنین برشمرد: «پیش از این پژوهشگاه دانشهای بنیادی و دانشگاه صنعتی اصفهان در برخی پروژههای جاری در سِرن عضویت داشتهاند و عضویت دانشگاه تهران مربوط به پروژه دایروی علمی آینده (FCC) است.»
وی درباره سازماندهی ملی عضویت مؤسسات ایرانی در سرن افزود: «خوشبختانه با پیگیری بعضی از اعضای هیئت علمی پژوهشگاهها و دانشگاهها، اهمیت مشارکت در فعالیتهای علمی سرن مورد توجه مسئولان آموزش عالی قرار گرفته و کارگروهی با عنوان سِرن، در مرکز مطالعات و همکاریهای بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از چند سال پیش ایجاد شده است. تهیه نقشه جامع همکاریهای کشور با سرن و مراکز مشابه و تهیه شیوهنامه جدید همکاری پژوهشگاهها و دانشگاههای کشور با سرن، از جمله فعالیتهای این کارگروه است.»