ماهواره TESS که سال گذشته برای کشف سیارات خارج از منظومه شمسی به آسمان فرستاده شد، اکنون سیارهای با اندازه مشابه زمین رصد کرده است.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، ماهواره Transiting Exoplanets Survey Satellite سیارهای با اندازهای مشابه زمین را در منظومهای در فاصله ۵۳ سال نوری رصد کرده است. دانشمندان تخمین میزنند شعاع این سیاره حدود ۲.۷ برابر زمین و احتمالاً اتمسفر آن غنی باشد.
سیگنالهای TESS به وجود سیارهای اشاره کرد که دور ستارهای با ۸۰ درصد حجم خورشید مدار میزند. در مرحله بعد ستاره شناسان با استفاده از طیف سنج سیاره یاب (Planet Finder Spectrograph) در تلسکوپ Magellan II در رصد خانه شیلی این یافته را تأیید کردند. سیاره مذکور HD ۲۱۷۴۹ b. نام دارد و حجم آن. کمتر از نپتون و اورانوس است.
حجم این سیاره حدود ۲۳ برابر زمین است و تخمین زده میشود دمای سطح آن خارج از منظومه شمسی ۱۵۰ درجه سانتیگراد باشد. هرچند به نظر نمیرسد این حیات برای حیات مشابه زمین مناسب باشد. اکنون محققان امیدوارند با مطالعات بیشتر به درک بهتری از اتمسفر این سیاره دست یابند.
«دیانا دراگومیر» از انستیتو Kavli دانشگاه MIT میگوید: تخمین میزنیم در اطراف ستارههایی که نزدیک ما و درخشان هستند، تعدادی سیاره در اندازه زمین رصد کنیم. HD۲۱۷۴۹b نخستین مورد از این سیاره هاست. همچنین این کشف نقطه عطفی برای TESS به شمار میرود.