به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ارومیه، محی الدین محمدخانی، روانشناس و استاد دانشگاه، در کارگاه آموزشی ازدواج، فرزند آوری و فرزند پروری که در دانشگاه پیام نور پیرانشهر برگزار شد، گفت: الگوهایی که در خصوص ازدواج بوسیله ماهواره و سایت های اینترنتی به جوانان ما القاء می شود، الگوهایی شکست خورده است که به درد جوانان و جامعه ما نمی خورد و در ازدواج جوانان تاخیر ایجاد می کند.
وی افزود: ازدواج پاسخی به غریزه جنسی مبتنی بر مسائل انسانی، فرهنگی، اخلاقی و دینی است که طبق زمان و مکان هنجارمند شده است.
روانشناس و استاد دانشگاه تصریح کرد: از دلایل کاهش رغبت به ازدواج الگوپذیری جوانان از ماهواره و سایت های اینترنتی به شکل تهاجم فرهنگی است.
محمد خانی به بالا رفتن سن و تحصیل جوانان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حداقل تحصیلات لیسانس است که یک مهارت برای زندگی و مقدمه ای برای اشتغال نیز است و اکثر جوانان به دلیل گرفتن لیسانس و فوق لیسانس ازدواج را به بعد موکول می کنند و اگر ۱۸ سال تحصیلی را به مدت شش سال کودکی اضافه کنیم حداقل فرد ۳۰ ساله می شود که تازه هنوز تکلیف شغل و سربازی اش روشن نیست.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: با ازدواج های آسان یا ازدواج های نیمه مستقل می توانیم دانشجویان را تشویق به ازدواج کرده که همسرش را به عنوان مهمان به منزل پدرش ببرد و در مرخصی های دانشجویی همسر داشته باشد.
وی هشدار داد: به دلایل بسیار و مختلفی سن ازدواج بالا رفته و ازدواج به عنوان یک اصل در زندگی به حاشیه کشیده شده و از مسیر زندگی معقول منحرف شده که مطمئنا پیامد این انحراف در آینده ایجاد بحران هایی از قبیل بحران ازدواج، جنسی و فرزند پروری، شغلی و جمعیت برای جامعه ما خواهد بود.
این روانشناس به پدر و مادر جوانان توصیه کرد: در همسر گزینی برای جوانانشان بهترین معیارها را به کار ببندند و و بعد از ازدواج تمام تلاششان را برای حل مشکلات آنها به کار بگیرند، چون از این به بعد آنها نه عروس یا داماد آنها، بلکه دختر و پسر جدیدشان هستند.
محمد خانی نقش افراد دانا و موثر را در اجتماع مهم دانست و گفت: افراد موثر، سلول های عقل یک جامعه هستند و نباید نقش خویش را تک نفره فرض کنند؛ چراکه جامعه تحت تاثیر آنها در مسیر مطلوب قرار می گیرد.